Όλοι γνωρίζουμε, ότι για τα θέματα του Αιγαίου το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συμφωνίες/Συμβάσεις είναι με το μέρος της Ελλάδας.
Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι παλιοί τουρκικοί χάρτες στα σύνορα με το Αιγαίο, έχουν τα Ίμια στην ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι ανέβηκαν στα Ίμια και διαπραγματεύθηκαν την αποχώρησή τους. Δημιούργησαν τις «γκρίζες ζώνες». Πρώτα καθιστάς κάτι «γκρίζο» / ουδέτερο και κατόπιν το .. οικειοποιείσαι!
Βάζεις ένα μικρό ελικοφόρο αεροπλανάκι στο γειτονικό εναέριο χώρο, λες ότι του χάλασε η πυξίδα, λες ότι από κάτω είχε σύννεφα και δεν έβλεπε και σε 2-3 χρόνια στέλνεις και τα .μαχητικά αεροσκάφη. 
Βουλιάζεις ένα σαπιοκάραβο κοντά στα σύνορά σου, πάει πρώτο το ελικόπτερό σου (το οποίο είναι ήδη σε πτήση) και κατόπιν διεκδικείς την έρευνα και διάσωση σε όλη την περιοχή. Πρώτα κατακτάς τον αέρα, μετά τη θάλασσα και κατόπιν την ξηρά. (Φανταστείτε να βουλιάξει ένα καράβι στο βελγικό θαλάσσιο χώρο και να φτάσει πρώτο το γαλλικό ελικόπτερο διάσωσης ! Θα διεκδικούσε ποτέ η Γαλλία την Έρευνα και διάσωση από το Βέλγιο μέσα στο βελγικό θαλάσσιο/έναέριο  χώρο?
Θα μου πεις αυτές οι χώρες είναι πολιτισμένες και σέβονται τα σύνορα του γείτονα ! Σωστό !!)

Το Καστελόριζο  δικαιούται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) π.χ. για να ψαρεύουν οι κάτοικοί του ή μήπως όχι ?? Τώρα με τις κινήσεις ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, ελπίζουμε η Κυβέρνηση να μη «συρθεί» από την Τουρκία  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διότι τότε θα ατονήσουν οι πασιφανείς υπέρ μας Διεθνείς Συνθήκες/Συμφωνίες/Συμβάσεις  και θα αντικατασταθούν από τις όποιες  Αποφάσεις της Χάγης (δηλαδή από το τίποτα, κάτι θα κερδίσουν πάλι οι Τούρκοι -- ίσως και το μακροπρόθεσμο στόχο τους -- τη διχοτόμηση του Αιγαίου).

Σμήναρχος Ι. Κιαμίλης Πολεμικής Αεροπορίας  ε.α. - Κερατσίνι   23 Φεβ. 13

    ( Πρώην  Ιπτάμενος σε μαχητικά Παντός Καιρού-Αναχαίτιση, Επιτελής ΓΕΕΘΑ - βοηθ. Πρέσβη Υπουργείου Εξ/κών-, ΓΕΑ, ΔΑΥ, Υποδιοικητής 1ης Μάχιμης Μοίρας AWACS- Γερμανία, κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρονικών, τελειόφοιτος Πανεπιστημίου Μακεδονίας).  

 
Top