Στην εποχή  που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  κινείται στον αστερισμό του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, θα περίμενε κανείς ότι οι τοπικές διοικήσεις των δήμων θα ήταν πιο «ευαίσθητες»  και δεν θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία. Κι όμως ο δημοτική αρχή όχι μόνο συναινεί σε αυτή τη λογική αλλά πρωτοστατεί . Πρωτοστατεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Πρώτα να γίνει η συμφωνία για την ίδρυση και εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για να ακολουθήσει το ξεπούλημα του υπάρχοντος εργοστασίου.
Στόχος: εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου για πολλά ακόμη χρόνια , το ξεπούλημα μαζί με όλα τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα έναντι πινακίου φακής και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, σε ιδιώτες. Κάτι τέτοιο εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο που έχουν εξυφάνει από κοινού κυβέρνηση,Ε.Ε. και ΔΝΤ  για να πουλήσουν κοψοχρονιά ότι είναι δημόσιο και κοινωνικό.
Το καυτό ερώτημα είναι ένα: Γιατί ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας ζητάει να κατασκευαστεί νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ; Ποιος είναι ο στόχος;
Μήπως στόχος είναι να φτιαχτεί νέα μονάδα με προκάλυμμα τη ΔΕΗ και μετά να πουληθεί σε ιδιώτες; Κάτι που αν γίνει θα σημαίνει την εγκαθίδρυση ιδιωτών στη παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας με προοπτική χρόνων και μάλιστα με πρωτοβουλία του Δήμου;
 Ή μήπως στόχος τόσο  της δημοτικής αρχής αλλά και  της κυβέρνησης είναι να πουληθεί ως μονάδα παραγωγής ενέργειας και μετά να «αξιοποιηθεί» ο χώρος ως εγκατάσταση πρόσβασης στη θάλασσα ,ιδιωτικών συμφερόντων (βλέπε COSCO) μιας και οι ανάγκες για την κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με τη ΔΕΗ καλύπτονται από τις άλλες μονάδες παραγωγής;
Και στις δυο περιπτώσεις είμαστε  ενάντια
Σε καμιά περίπτωση δε μπορεί  να μπούμε στη λογική των αντισταθμιστικών ωφελειών. Γιατί
1. Δεν τηρούνται.  Το έχει αποδείξει η  μέχρι  τώρα ιστορία. 
2. Δεν μπορεί  αντί ψιχίων να δοθεί η παραγωγή  της ηλεκτρικής ενέργειας, ένα κοινωνικό αγαθό,  σε ιδιώτες με στόχο το κέρδος.
3. Δεν μπορεί  να χρησιμοποιείται η ένδεια  και η φτώχεια στην οποία  μας έχουν φέρει τα τελευταία  χρόνια οι κυβερνήσεις, τα μνημόνια,  ως επιχείρημα για να πάρει  ο δήμος κάποια χρήματα.
4. Δεν μπορεί η ανεργία που οι ίδιοι δημιούργησαν να χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός για να παραμείνει ή να επεκταθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ που έπρεπε να έχει φύγει από το 2006 και όλο μένει με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών.
5. Δεν μπορεί ο δήμος να γίνει η πέμπτη φάλαγγα για την δημιουργία χώρων πρόσβασης στη θάλασσα, ιδιωτικών συμφερόντων .

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση της παραγωγής του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Να κλείσει τώρα το εργοστάσιο της ΔΕΗ που λειτουργεί παράνομα.
  • Καμιά επέκταση ή νέα κατασκευή να μην προχωρήσει
  • Να αποδοθούν στο δήμο και τους δημότες τα χρωστούμενα από τη ΔΕΗ
  • Να γίνει χώρος πρασίνου και πρόσβασης στη θάλασσα για όλους τους δημότες ο ιστορικός χώρος της «ηλεκτρικής»

 
Top