Σχέδιο στοχοποίησής του βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πληγούν οι κοινωνικοί αγώνες

Κυβερνητικό σχέδιο, στόχος του οποίου είναι να συκοφαντηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητής ακραίων, έως και τρομοκρατικών ενεργειών, βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από τις επίμονες δηλώσεις κυβερνητικών και άλλων στελεχών, που επιχειρούν να συνδέσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και όχι μόνο.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια πολλών πλευρών, με πρωταγωνιστές κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να πληγεί να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες, να επικρατήσει φόβος και τελικά να ακυρωθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης ενός μαζικού μετώπου κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σημειώνουν δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κυβερνητική προσπάθεια κορυφώνεται, λίγο πριν την πανελλαδική γενική απεργία της Τετάρτης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά, με αφορμή και άλλες εκδηλώσεις σκληρής αστυνομικής αντιμετώπισης σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για «στρατηγική έντασης» από μέρους της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο, αφενός την πολιτική απαξίωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων και αφετέρου τον εκφοβισμό των αντιδρώντων.

Ως ενδεικτικό της περίεργης εμμονής, που έχει η κυβέρνηση προκειμένου να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες ενέργειες ή να καταλογίσει σε αγώνες εργαζομένων πολιτικά κίνητρα, πίσω από τα οποία είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν, πέρα από τα όσα έγιναν, μετά τα επεισόδια στη Χαλκιδική, δύο περιστατικά:

Πρώτον, τα υπονοούμενα, που κυκλοφόρησαν με σαφή στόχευση, σχετικά με τον καταζητούμενο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» 22χρονο γιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαρροή της πληροφορίας, από την ΕΛΑΣ, τη συγκεκριμένη ημέρα και με ευθεία αναφορά στο συγγενικό περιβάλλον του νεαρού, δεν θεωρούνται στοιχεία άσχετα με την όλη προσπάθεια στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον από την εντυπωσιακή, όσο και πρωτοφανή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χρέωσε την απεργία της ΕΣΗΕΑ στα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στον… ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να την… αναστείλει!

«Πρόκειται για αδιανόητα πράγματα, που όμως δεν είναι τυχαία» σημειώνουν έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θεωρούν τις συγκεκριμένες δύο κινήσεις, συμπλήρωμα των όσων έγιναν στη Χαλκιδική, με αφορμή την επίθεση κατά του εργοταξίου.

Η έμμεση ή ακόμη και ευθεία υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή της επίθεσης δεν αιφνιδίασε την Κουμουνδούρου, ωστόσο ουδείς ανέμενε την έκταση αυτής της προσπάθειας να χρεωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα όσα έγιναν τη νύχτα της περασμένης Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα εξέδωσε μεν ανακοίνωση, με την οποία αποδοκίμασε και διαχώρισε τη θέση του «από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή».

Όμως η σύλληψη στελέχους του – που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος – με την κατηγορία ότι είναι ηθικός αυτουργός, επειδή είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού, εξελήφθη ως μήνυμα προς όλους όσοι διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται.


Πηγή: protothema.gr
 
Top