Εργαζόμενοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο, ενώ τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε ανάλογη κινητοποίηση έξω απο τα γραφεία της Εταιρείας στο Γαλάτσι.
 Αφορμή της αντιπαράθεσης στάθηκε η απόφαση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε δέσμευση λογαριασμού του δήμου σε τράπεζα, λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα 640 εργαζόμενοί του να παραμένουν απλήρωτοι επί δύο μήνες.
 Η Εταιρεία, που υποστηρίζει ότι ο δήμος Κερατσινίου της χρωστά 3.400.000 ευρώ ( ποσό που περιλαμβάνει και 443.797 ευρώ από κατανάλωση νερού το 2012) αντιδρά επίσης στο γεγονός, ότι ο δήμος προχώρησε στην επιβολή τέλους διέλευσης του αγωγού από την περιοχή δικαιοδοσίας του, παρότι η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστήριο και αναμένεται να τελεσιδικήσει στις 17 Μαΐου.
 Από την πλευρά του ο δήμος Κερατσινίου υποστηρίζει ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε πρωτόδικα την καταβολή τέλους διέλευσης 40% στην ΕΥΔΑΠ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
 Πάντως, έχουν ανοίξει όλα τα ρολόγια του δήμου που είχαν κλείσει πριν από περίπου μία εβδομάδα και η υδροδότηση βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ, σχολείων και δημαρχείου, γίνεται πλέον κανονικά.
mellon.gr
 
Top