Από την καταμέτρηση του 91,11% των ψηφοδελτίων φαίνεται ότι η εκλογή του κ. Νίκου Αναστασιάδη παρά το μεγάλο ποσοστό το οποίο έλαβε, δεν θα γίνει από τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει το 45,28% (δύσκολο να περάσει το 50+1 προκειμένου να περάσει από τον πρώτο γύρο), οΜαλλάς ξεκαθαρίζει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει το 27,07% και ο κ. Λιλλήκας το 24,93%. 


Ηδη, στα επιτελεία των κομμάτων άρχισαν συνεννοήσεις με ποιον θα συνεργαστεί τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Μαλλάς.

Από το επιτελείο του εκλεκτού του ΑΚΕΛ κ. Μαλλά, υπήρξαν ήδη οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει δεύτερος γύρος και εκεί θα συμμετάσχει και ο κ. Μαλλάς.

Από τις πρώτες δηλώσεις που έγιναν στα επιτελεία των κομμάτων, η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ που στήριξε τον κ. Λιλλήκα. επιτέθηκε στην ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος (ΔΗΚΟ) που στήριξε τον κ. Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι μέρος του ΔΗΚΟ αγνόησε την επίσημη γραμμή του κόμματος και τάχθηκε υπέρ του κ. Λιλλήκα. Σημειώνεται ότι στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί στην Ελλάδα η συμμετοχή ήταν χαμηλή.
http://www.tovima.gr
 
Top