Στην αναμπουμπούλα της λίστα Λαγκάρντ αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα στην επιτροπή «πόθεν έσχες». Ποιος τον καλύπτει και γιατί;
Τη σημερινή μέρα διάλεξαν στην Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής για να εξετάσουν την υπόθεση
του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, όπως αποκαλύπτει γνωστή διαπλεκόμενη εφημερίδα.
Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι έχει καταθέσει αδιάσειστα στοιχεία και θα πείσει τους βουλευτές - μέλη της επιτροπής ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλει και ως εκ τούτου δεν θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο παραπομπής στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Παπαντωνίου αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι αγνοούσε την ύπαρξη λογαριασμού της συζύγου του στην HSBC, τώρα παραδέχεται ότι τα μισά από τα χρήματα του λογαριασμού αυτού είναι δικά του.

Μάλιστα o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές.
Ο πρώην υπουργός έχει ήδη παραδεχτεί ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κ. Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του.
Το θράσος μάλιστα του κ. Παπαντωνίου ήταν τέτοιο που απειλούσε με αγωγές όσους έκαναν λόγο για λογαριασμό στην HSBC. «Όλα για τον Σοσιαλισμό», όπως άλλωστε φώναζε πριν τις εκλογές του 2000, υπερασπιζόμενος της «σοσιαλιστική» πολιτική του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.
Γιατί όμως η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής αποφάσισε να συζητήσει σήμερα την υπόθεση του κ. Παπαντωνίου; Μέσα στην αναμπουμπούλα με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κάποιοι αποφάσισαν να περάσουν στα... ψιλά την υπόθεση του «Mr. Απάτσι»!

Όπως άλλωστε περνάει στα... ψιλά και για τις γνωστές διαπλεκόμενες εφημερίδες.
Ποιος όμως προσπαθεί να συγκαλύψει τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη;
Γιατί ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο με προέκταση και σε θέματα εθνικά περνάει αδιάφορο;
Τι έχει να πει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Οικονομικών;

Γιατί προσπαθούν να «κουκουλώσουν» ένα ακόμα σκάνδαλο το οποίο μπορεί να φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους;
 
Top