Αφού το δικό μας εθελόδουλο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στις χρηματαγορές και στην κατευθυνόμενη από τις τελευταίες κυβέρνηση της Γερμανίας, ακόμα και... ο Μπερλουσκόνι φαντάζει ως ελπίδα, μέσα...
σ’ αυτή την έρημο της εξαθλίωσης των λαών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Radio Capital, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως «Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποτελέσει πραγματικό εγγυητή του δημοσίου χρέους μας, η Ιταλία θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ» και συνέχισε πως «Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε υποτίμηση του εθνικού μας νομίσματος αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Ελπίζω να μην βρεθούμε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε σε κατάσταση απελπισίας την συγκεκριμένη οδό». Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ιταλίας, θα διέλυε πάραυτα την Ευρωζώνη.

Δεν γνωρίζουμε τι θα επιλέξουν τελικά οι Ιταλοί πολίτες. Αν είναι ευχαριστημένοι από την υποτελή στις χρηματαγορές και στη Γερμανία πολιτική Μόντι, δεν έχουν παρά να επιλέξουν Μόντι για να φτάσουν γρήγορα στο δικό μας κατάντημα..

Πάντως και σ' αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τον Μπερλουσκόνι, αυτή η ΕΕ, είτε θα βρει τρόπο να προστατεύσει τους ευρωπαϊκούς λαούς  από το δουλεμπόριο των χρηματαγορών, είτε καλύτερα να διαλυθεί εις τα «εξ ών συνετέθη» για να μπορέσουν οι λαοί να βρουν τις δικές τους ισορροπίες, τους δικούς του ρυθμούς και το δικό τους βηματισμό. 
 
Top