Ζώδια 2013: Ετήσια πρόβλεψη για όλα τα ζώδια
Το 2013 ξεκινά με την αναγκαιότητα της συνειδητοποίησης πως ένας κύκλος τελειώνει και ένας καινούριος χρειάζεται να δημιουργηθεί. Η πίεση που δημιούργησε η έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό και η παρουσία του Κρόνου εκεί, επιφορτίζει με βαριά διάθεση και ψυχολογική πίεση το ξεκίνημα του 2013.
Έντονα καρμικά γεγονότα σε κάθε τομέα μας καλούν να αφήσουμε πίσω μας «νεκρές» καταστάσεις και να εξελιχθούμε προς μια νέα κατεύθυνση που θα μας αναγεννήσει. Το  μυστικό βρίσκεται στην ικανότητά μας να σταθούμε με ευελιξία και ψυχική δύναμη απέναντι σε ό,τι πρέπει να τελειώσει. Αυτό για τον καθένα είναι μια εντελώς διαφορετική πορεία (βλέπε γεγονότα περιόδου - Κρόνος στον σκορπιό). Οι δύσκολες φάσεις του 2013 είναι η περίοδος γύρω από το τέλος της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού αλλά και η κεντρική περίοδος του Φθινοπώρου, όπου πέντε εκλείψεις σε τρεις άξονες έρχονται να επιφορτίσουν με έντονα εξωτερικά και εσωτερικά γεγονότα την εσωτερική και εξωτερική πραγματικότητα. Στο 2013 και με τις εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, Δίδυμου-Τοξότη και Κριού-Ζυγού, θα γίνει εξαιρετικά ορατό από όλους μας πως η αναγκαιότητα να πάρουμε θέση απέναντι σε καίρια καρμικά, κοινωνικά αλλά και προσωπικά θέματα και να αλλάξουμε στάση στο πως μέχρι τώρα αυτά αντιμετωπίζονται, είναι μια επιτακτική πραγματικότητα, αλλά και μια επιλογή ευθύνης.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του 2013 είναι η έντονη συναισθηματική φόρτιση, η οποία, αν δεν εκφραστεί και δεν αξιοποιηθεί με ρεαλισμό και ωριμότητα, δεν θα υπάρξει και η πολυπόθητη «αποκαθήλωση» τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ένα μεγάλο μπαράζ απωλειών φόβου, ανασφάλειας, τρόμου και εξαιρετικά έντονης ψυχολογικής πίεσης, η οποία μέχρι και το 2012 λειτούργησε καθηλωτικά, χρειάζεται να μεταλλαχθεί σε δράση, που θα επιφέρει τόσο κοινωνικές όσο και προσωπικές αλλαγές. Η συνειδητοποίηση ότι μια παλαιότερη τάξη πραγμάτων καταστρέφεται, είναι απαραίτητο να δημιουργήσει σε όλους την ευθύνη πως μια νέα, ανώτερη τάξη πραγμάτων πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί. Η έντονη πλανητική φόρτιση στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού θα μας φέρει αντιμέτωπους με το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα, που είναι η σύγκρουση τόσο μέσα μας όσο και κοινωνικά ανάμεσα στο «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ» και στο «ΕΓΩ ΕΧΩ». Ο καθένας από εμάς άλλωστε αναμετριέται καθημερινά με το «ποιος είμαι αυθεντικά» και το «πόσο αλλοιώνω αυτό που είμαι ώστε να έχω», «τι θυσιάζω» από τον εαυτό μου και πόσο είμαι διατεθειμένος να τον αλλοιώσω με στόχο να έχω και να κατέχω. Πόσο αυθεντικός είμαι για να έχω φίλους, δουλειά, χρήματα, υλικά αγαθά, σχέση, κοινωνική θέση.
ΚΡΙΟΣ
Το κυρίαρχο αίτημα της φετινής χρονιάς για εσάς είναι η υλοποίηση αλλαγών, που δεν θα στηρίζονται στο θυμό σας για τους άλλους, αλλά στην αγάπη προς τον εαυτό σας. Η ανάγκη σας να εξαρτάτε την επιτυχία σας σε κάθε τομέα από την επιβράβευση των άλλων, θα λειτουργήσει εξαιρετικά ανασταλτικά τη φετινή χρονιά. Οι αλλαγές που χρειάζεται να προωθήσετε σε κάθε τομέα αφορούν εσάς και μόνο. Αποσυνδέστε τις επιλογές και τις κινήσεις σας από τη προσπάθεια να αλλάξετε τους άλλους γύρω σας. Είναι σημαντικό η εστίαση να φύγει από τους άλλους και να επικεντρωθεί στον εαυτό σας. Φροντίστε αυτό που επιλέγετε, να είναι και αυτό που θέλετε πραγματικά. Αποδεσμεύστε τον εαυτό σας από την ανάγκη επικρότησης, αναγνώρισης και έγκρισης, η οποία σας στερεί την πραγματική και ουσιαστική επαφή με τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να θέτετε στόχους άσχετους με τις πραγματικές σας επιθυμίες. Το να γνωρίσετε πραγματικά τον εαυτό σας, είναι αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία και την αυθεντικότητα των καινούριων σας επιλογών. Σημαντικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων και των επαγγελματικών μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα, αν αποφύγετε υπερβολές, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του χρόνου. Στον οικονομικό τομέα θα χρειαστεί αρκετές φορές να μετρήσετε προσεκτικά τις κινήσεις σας, ώστε να αποφύγετε παγίδες.
Αντιπαραθέσεις με πρόσωπα εξουσίας θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, όταν εστιαστούν όχι στην αλλαγή του άλλου, αλλά στη δική σας διαφοροποίηση. Αυτή τη χρονιά τολμήστε να αλλάξετε το μοντέλο του ατρόμητου μοναχικού πολεμιστή, που τα βγάζει πέρα πάντα μόνος του, σε μια πιο ανθρώπινη εκδοχή σας, που έχει ανάγκη από τη στήριξη των άλλων και τη ζητά χωρίς παιχνίδια και ενοχές. Η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σας στο τέλος της χρονιάς αλλά και η όψη του Ουρανού με τον Πλούτωνα και η παρουσία του Δία στον Καρκίνο σας ζητούν να αφήσετε κατά μέρους τις βασικές σας κινητήριες δυνάμεις, που μέχρι τώρα ήταν η οργή και ο θυμός, και να αναγνωρίσετε τον πόνο και τον φόβο σας, που είναι κρυμμένοι πίσω από αυτά και να τα δηλώσετε ως έχουν «χαμηλώνοντας» το εγώ σας και δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις, μέσα στις οποίες δέχεστε υποστήριξη ασφάλεια και αγάπη. Αυτό το «χαμήλωμα» είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε τομέα της ζωής σας.
ΤΑΥΡΟΣ
Το 2012 που φεύγει σας αφήνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων με την έκλειψη Ηλίου και τον Κρόνο να βρίσκεται στο απέναντί σας ζώδιο του Σκορπιού. Το 2013 συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, με τη παρουσία του Κρόνου απέναντί σας, άλλοτε ανάδρομο και άλλοτε σε ευθύγραμμη πορεία, αλλά και την παρουσία των εκλείψεων στον άξονα σας εξαιρετικά έντονη. Η φετινή χρονιά θα είναι για εσάς πολύ σημαντική και οι καρμικές πιέσεις, που θα σας ασκηθούν, θα χρειαστούν σοφία, μέτρο αλλά και ευελιξία, ώστε να βγείτε νικητές. Ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς οριστικά και είναι απαραίτητο να δείξετε τη δέουσα γενναιότητα, ώστε να αφήσετε πίσω σας «πεθαμένες» καταστάσεις και επιλογές, να κλείσετε οριστικά κύκλους ανωριμότητας, να αποχαιρετήσετε τα εφηβικά και παιδικά σας κατάλοιπα και να οδηγήσετε τον εαυτό σας στην ωριμότητα και την αυτοδυναμία. Η ανάγκη σας να «εγκλωβίζεστε» σε καταστάσεις, που αντί να σας δώσουν ασφάλεια, σας φυλακίζουν, είναι αυτό που χρειάζεται να επιδιώξετε να αλλάξετε τη φετινή χρονιά. Η εξέλιξη για εσάς θα έρθει μέσα από πρόσωπα και καταστάσεις που βρίσκονται έξω από το πλαίσιο αντίληψης και επιλογών, που μέχρι τώρα έχετε θέσει στον εαυτό σας.
Το 2013 είναι μια χρονιά που χρειάζεται να τολμήσετε βαθιές αλλαγές, αποταυτίζοντας τον εαυτό σας από τα αποκτήματα του και προχωρώντας στο να διακρίνετε τι από αυτά που έχετε αποκτήσει, σας δυναμώνει, και τι σας αποδυναμώνει. Εξελίξεις στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα θα χρειαστούν αρκετή προσοχή, ώστε να αποφύγετε σκοπέλους και να αξιοποιήσετε υπέρ σας τις ευκαιρίες. Φροντίστε την ψυχική και σωματική σας υγεία και ζητήστε βοήθεια, όπου αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα. Επανασυνδέσεις και θεωρήσεις σχέσεων, προϋποθέτουν τη διάθεση σας να χαμηλώσετε το εγώ σας από τη μια και να εκφράσετε αυθεντικά τα όριά σας. Οι σχέσεις άλλωστε είναι ο τομέας που θα σας απασχολήσει έντονα τη φετινή χρονιά. Σχέσεις που χρειάζεται να «αποχαιρετήσετε» και να πάτε παρακάτω θα χρειαστεί να αντικατασταθούν με νέες, που περιέχουν περισσότερη ισορροπία και ουσιαστική κάλυψη των αναγκών σας.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Εξαιρετικά αντιφατικά θα κινηθεί για εσάς η φετινή χρονιά μέσα από θετικές και εξαιρετικά πιεστικές καταστάσεις. Η παρουσία του Δία στο ζώδιό σας και η έντονη παρουσία των εκλείψεων στον άξονα σας, σας λένε ξεκάθαρα πως, αυτό που είναι προγραμματισμένο να θέλει το μυαλό σας, δεν είναι και αυθεντικά αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας. Αυτό που καλείστε να αποδείξετε και αυτό που πραγματικά επιθυμείτε, συχνά έρχονται σε σύγκρουση, δημιουργώντας διλλήματα και έντονη αμφιθυμία. Η ανάγκη σας να είστε καλοί μαθητές, επιβραβευμένοι με την έγκριση του πλήθους, σας φέρνει αντιμέτωπους με πραγματικές επιθυμίες, αλλά και συναισθήματα που καταπιέζετε στην προσπάθειά σας να είστε αρεστοί. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική σας ισορροπία, αυτό που είστε και αυτό που δείχνετε ότι είστε, να εναρμονιστούν και να ισορροπήσουν. Όσο δίνετε τη δύναμη της έγκρισης του εαυτού σας στους άλλους, τόσο θα κάνετε επιλογές, που περισσότερο θα σας στερούν, παρά θα σας δικαιώνουν. Η δικαίωση του εαυτού σας και η αντοχή στην κριτική των άλλων είναι το κυρίαρχο καρμικό μάθημα για την φετινή χρονιά.
Ο Δίας στο ζώδιό σας, σας δίνει σημαντικές ευκαιρίες να εξελιχθείτε προς την πραγματική ζωή που επιθυμείτε από τη μια, αλλά το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα σας δίνει όλα τα εχέγγυα να παραμυθιαστείτε για άλλη μια φορά και να βολευτείτε σε αυτό που ζητάν οι άλλοι από εσάς. Το να πάρετε απόσταση από το περιβάλλον σας, να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να σεβαστείτε και να υποστηρίξετε αυτό που πραγματικά είστε, είναι ο τρόπος που θα σας δώσει την ικανοποίηση της δικαίωσης του εαυτού σας. Ευκαιρίες σε θέματα που αφορούν επαγγελματικά ζητήματα, μετακινήσεις, ταξίδια, θέματα σπουδών αλλά και σχέσεων χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με απόλυτο ρεαλισμό και γνώμονα την πραγματικότητα του εαυτού σας. Αποφύγετε επιπόλαιες επιλογές στον τομέα των σχέσεων, που στηρίζονται επάνω σε υπερβολικό ενθουσιασμό και αυτοεξαπατήσεις. Η φετινή χρονιά, αν την αξιοποιήσετε κατάλληλα σας δίνει όλα τα εχέγγυα, αλλά και την απαραίτητη στήριξη ώστε να πετύχετε επαγγελματικούς στόχους.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το 2013 θα εξελιχθεί για εσάς ως μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά, στην οποία θα χρειαστεί αρκετές φορές να αποδείξετε ότι έχετε την ωριμότητα, ώστε να αξιοποιήσετε τις θετικές προοπτικές, που θα σας δοθούν. Οι εκλείψεις από το ζώδιο του Σκορπιού και του Ταύρου, η δύσκολη όψη του Ουρανού και του Πλούτωνα, ο Κρόνος από τον φιλικό σας Σκορπιό, ο Δίας στο ζώδιό σας από το καλοκαίρι και ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας στους  Ιχθύες, σας ζητούν να αναθεωρήσετε σε βάθος, τι εννοείτε όταν λέτε αγάπη. Είστε ένα ζώδιο που στηρίζει την ισορροπία του στις σχέσεις του και στην ανάγκη να δώσει και να λάβει αγάπη. Η αγάπη - για εσάς ειδικά - είναι θεμελιακό ζήτημα, που επηρεάζει την ισορροπία σας ή την ανισορροπία σας σε κάθε τομέα. Μια σωρεία στρεβλώσεων αποπλανήσεων και μπερδεμένων αντιλήψεων επάνω στο τι είναι αγάπη και τι είναι εξάρτηση, είναι αυτό που χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε το 2013 κατεπειγόντως. Η ανάγκη σας να θυσιάζεστε για τους άλλους, να σηκώνετε βάρη και ευθύνες που δεν αντέχετε, να εξαρτάστε από αυτούς και αντίστοιχα να ζητάτε το ίδιο από τους άλλους, παίρνοντας προσωπικά την κάθε τους επιλογή, δίνοντας και παίρνοντας ενοχές, χρειάζεται φέτος να αλλάξει οριστικά.
Μια πλειάδα αστρολογικών γεγονότων σας ωθεί να ξεμπερδέψετε τόσο μέσα σας, όσο και στο περιβάλλον σας, σχέσεις και συνεργασίες και να συνειδητοποιήσετε πως η τάση σας για «συγχώνευση» και πλήρη ταύτιση με τον άλλον, είναι παιδικό κατάλοιπο και όχι ενήλικη ανάγκη. Με λίγα λόγια είναι σημαντικό το 2013 να ενισχύσετε την αυτάρκεια και την αυτοδυναμία σας, τόσο στο συναισθηματικό, όσο και στον οικονομικό τομέα, και να πάψετε να συν-εξαρτάτε την προσωπική, οικονομική και επαγγελματική σας ισορροπία με τις επιλογές και τις αποφάσεις των άλλων. Η ενέργεια που κατασπαταλάτε μέσα σε αυτή τη συνεξάρτηση, σας στερεί το δικαίωμα για εξέλιξη, αυτάρκεια και αφθονία σε κάθε τομέα και το 2013, αν θέλετε να αξιοποιήσετε την εύνοια της μεγάλης τύχης που σας δίνεται, θα χρειαστεί αυτή την ενέργεια να πάψετε να τη ξοδεύετε άσκοπα και να τη δώσετε στους στόχους σας και στον εαυτό σας. Η τύχη πάντως είναι με το μέρος σας. Εσείς?
ΛΕΩΝ
Το 2013 είναι μια εξαιρετικά έντονη χρονιά για εσάς, ζητώντας σας εξαιρετικά βαθιές και καίριες αλλαγές, που θα ορίσουν με τη σειρά τους το κλείσιμο μιας πληθώρας ανοιχτών φαύλων κύκλων, που κρατάτε σε εκκρεμότητα από το παρελθόν. Η χρονιά που έρχεται, είναι ιδιαίτερης καρμικής σημασίας για εσάς και οι προκλήσεις, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε, σημαντικές. Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας, όπως και ο Κρόνος, σας ζητούν να διαφοροποιήσετε το «Εγώ» σας από τις πραγματικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Δηλαδή να ξεχωρίσετε αυτό που πραγματικά είστε, από αυτό που δείχνετε ή μάθατε να είστε. Η χρονιά που έρχεται, σας ζητά να αφήσετε πίσω σας μια σωρεία επιλογών, που έχετε κάνει με στόχο να δείχνετε δυνατοί και σημαντικοί, χωρίς στην πραγματικότητα αυτό να ισχύει. Θα χρειαστεί να αφήσετε πίσω σας τα πέπλα και τα πλουμίδια του «βασιλιά», και να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας «γυμνό» από αυτά. Ένα τεράστιο κομμάτι της πίεσης που δέχεστε αυτή τη περίοδο, είναι όλα αυτά που φορτώσατε στον εαυτό σας σαν ρόλους και ιδιότητες με στόχο να κατέχετε μια ξεχωριστή θέση απέναντι στους άλλους.
Η φετινή χρονιά έρχεται να σας διδάξει τη διαφορά που έχει η αληθινή δύναμη, που πηγάζει από την ουσία του εαυτού μας, από την ψεύτικη δύναμη που στηρίζεται στην έγκριση των άλλων. Αυτό είναι το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα της φετινής χρονιάς: το να αποδομήσετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας και να ελευθερώσετε την ύπαρξή σας από ό,τι δεν είστε εσείς. Αυτό θα ισχύσει σε κάθε τομέα της ζωής σας και αν το «αντέξετε», η ευκαιρία που σας δίνεται είναι ενδεχομένως μακροπρόθεσμη και δεν είναι τίποτε άλλο από την ευτυχία και την πληρότητα του ανθρώπου που «Είναι» αυθεντικά αυτός που είναι, και δεν στηρίζεται σε ένα πιεστικό, αγχωτικό και ψυχοφθόρο «φαίνεσθαι». Είναι ο άνθρωπος δηλαδή που αγαπάει πραγματικά τον εαυτό του και τον σέβεται και από εκεί πηγάζει και η δύναμη του και όχι από την έγκριση και τα «παλαμάκια» των γύρων του. Η φετινή χρονιά μπορεί να φαίνεται και να είναι δύσκολη για εσάς, αλλά αν σταθείτε γενναίοι και το εγχείρημα πετύχει, το 2014 έρχεται με πολλά καρμικά δώρα για εσάς και προοπτικές, που αν στηριχτούν στην αυθεντικότητα σας, θα σας χαρίσουν την ευτυχία και την ολοκλήρωση.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το 2013 θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ζωδίου σας, που είναι η ακρίβεια σε κάθε σας επιλογή. Η συμμετοχή του Ποσειδώνα, που βρίσκεται στο απέναντί σας ζώδιο των Ιχθύων, σε δύσκολη όψη με τις εκλείψεις, αλλά και η δύσκολη όψη του Δία από το ζώδιο των Διδύμων, συχνά θα σας φέρουν αντιμέτωπους με ευκαιρίες «παγίδες» και διαστρεβλωμένες καταστάσεις τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στον προσωπικό αλλά και σε ζητήματα που αφορούν συμβόλαια, δάνεια, σπουδές, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, τα μέσα μετακίνησης, αλλά και το πόσο θα σεβαστείτε τα όρια σας, ώστε να μην πληγούν η ψυχική και σωματική σας ισορροπία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πραγματικές ευκαιρίες για εξέλιξη σε κάθε τομέα, αλλά ότι χρειάζεται απαραιτήτως να αφαιρείτε από αυτές τις ευκαιρίες, τις παγίδες και τις εξαπατήσεις που περιέχουν. Το ψεύτικο δίλλημα, ότι για να κερδίσω κάτι, πρέπει να χάσω κάτι άλλο, είναι αυτό στο οποίο χρειάζεται να αντισταθείτε καρμικά όλο το 2013. Αποφύγετε λοιπόν να δεχτείτε όρους σε κάθε είδος συμφωνίες, που θα σας επιφορτίσουν με πίεση, άγχος, πανικό και τελικά περισσότερο θα σας ξοδέψουν ψυχικά και σωματικά, παρά θα σας ενδυναμώσουν. Κάντε τις επιλογές σας ξεκάθαρα, με γνώμονα τη λογική, την πραγματικότητα και τις αντοχές σας, και όχι τη συναισθηματική φόρτιση και τις διαστρεβλωτικές σκέψεις και τα σενάρια που αυτές παράγουν.
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας σαν άνθρωπο με όρια και ανάγκες, και όχι σαν ένα άψυχο εργαλείο, και θα δικαιωθείτε. Σεβαστείτε τα όρια σας και δείξτε με ψυχραιμία στους γύρω σας, πως δεν είστε αποφασισμένοι να εξοντώσετε τον εαυτό σας, για να πετύχει ο εκάστοτε στόχος. Η φετινή χρονιά σας ζητάει να κατεβάσετε την ενέργειά σας από το «μυαλό», στην καρδιά σας και να λειτουργήσετε με αγάπη για τον εαυτό σας. Για να το πετύχετε αυτό, θα χρειαστεί να αντικρούσετε με γενναιότητα αρκετές φορές σενάρια πανικού, τρόμου και ψευδοδιλλήματα, που θα σας τεθούν. Άλλωστε, αν εσείς δεν προστατεύσετε και δεν σεβαστείτε τα όρια σας και τις επιθυμίες σας, μην περιμένετε οι άλλοι να το κάνουν αυτό για εσάς. Με λίγα λόγια, η φετινή χρονιά σας ζητάει μια ισχυρή οριοθέτηση καταρχήν στην τάση σας να τα δίνετε όλα και να παίρνετε ψίχουλα, και έπειτα σε αυτούς που σας ζητούν να θυσιάσετε για άλλη μια φορά τον εαυτό σας έναντι μιας ασήμαντης «πληρωμής». Οι ευκαιρίες να πάρετε αυτό που θέλετε, χωρίς θυσίες, που προϋποθέτουν στο τέλος την κατάρρευσή σας, θα είναι πολλές, αρκεί να φανείτε αποφασισμένοι.



ΖΥΓΟΣ
Το 2013 είναι μια χρονιά φαινομενικά ευνοϊκή, αλλά ουσιαστικά αντιφατική για εσάς. Το κυρίαρχο καρμικό αίτημα αυτής της χρονιάς, με τον Ουρανό απέναντί σας σε έντονη όψη με τον Πλούτωνα, το Δία στο ζώδιο των Διδύμων και μετέπειτα τον Καρκίνο, αλλά και την επιρροή αρκετά σημαντικών εκλείψεων, είναι η ουσιαστική σας απελευθέρωση από συμβάσεις υποτέλειας και αποδυνάμωσης, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά και η αναγκαιότητα να οδηγήσετε τη ζωή σας στην αυτάρκεια και την αυτονομία. Αυτό που θα χρειαστεί να επιδιώξετε το 2013 είναι η διαφοροποίηση σε βάθος του εαυτού σας από τις επιλογές των «σημαντικών άλλων». Μια πλειάδα αστρολογικών γεγονότων σας δίνει αρκετά συχνά, με δύσκολο τρόπο, τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε μέσα σας φόβους και ενοχές και να προχωρήσετε προς τη ζωή, που εσείς επιλέγετε. Το εμπόδιο που έχετε να αντιμετωπίσετε, είναι η τάση σας να ταυτίζετε την ισορροπία σας με την ισορροπία των άλλων. Η εύνοια του Δία από το ζώδιο των Διδύμων, αν δε φανείτε προσεκτικοί, συχνά θα σας αναλώνει σε αδιέξοδες συζητήσεις, παρά θα σας ενισχύσει. Η ανάγκη σας να πείσετε τους άλλους να σκεφτούν και να μεριμνήσουν για το «καλό» τους, περισσότερο θα λειτουργήσει αρνητικά, παρά θετικά. Αυτό γίνεται γιατί ο Δίας στο ζώδιο των Διδύμων βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και πολύ συχνά λειτουργεί σαν κακεργέτης, παρά σαν ευεργέτης (βλέπε Δίας στους Διδύμους στα γεγονότα περιόδου). Άρα είναι σημαντικό φέτος να περιορίσετε το ξόδεμα σας σε συζητήσεις, υποσχέσεις και συμφωνίες με πρόσωπα που γνωρίζετε εκ των προτέρων, ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να εξελιχθούν σε παράλληλη πορεία με εσάς. Μπορείτε όμως να αξιοποιήσετε την εύνοια του Δία, ώστε να εξελιχθείτε εσείς τόσο γνωσιακά όσο και σε επίπεδο συνειδητότητας.
Αποφύγετε το 2013 να κάνετε επιλογές, που θα τις στηρίξετε στην εύνοια της τύχης ή σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα είναι σε θέση να στηρίξει αυτές τις επιλογές. Πολλά από αυτά που θα ακούσετε και θα σας υποσχεθούν, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων, ότι είναι απλώς λόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πραγματικές ευκαιρίες, που μπορούν να εξελιχθούν σε επιτυχίες σε κάθε τομέα, αλλά η διάκριση και η λογική σας πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Από το καλοκαίρι και έπειτα εντείνεται τη προσοχή σας και αποφύγετε υπερβολές σε κάθε τομέα. Η ισορροπία σας αυτή τη χρονιά όπως άλλωστε και η ισορροπία των περισσοτέρων ανθρώπων βρίσκεται σε κόψη ξυραφιού, γι’ αυτό και οι επιλογές θα πρέπει να είναι απόλυτα μετρημένες, γιατί πολύ εύκολα αυτή την περίοδο παρορμητικές και ανώριμες επιλογές μπορούν να κλονίσουν ανεπανόρθωτα την ισορροπία σας. Ερωτευτείτε, ενθουσιαστείτε και προωθείστε επαγγελματικούς στόχους, δημιουργήστε προϋποθέσεις για ανάπτυξη στον οικονομικό τομέα, διασκεδάστε και απολαύστε αυτά που επιθυμείτε, αποφεύγοντας να στηρίζεστε στις υποσχέσεις και στη δύναμη των άλλων. Εστιάστε και δυναμώστε τη δική σας δύναμη, όπως θα σας έλεγε και ο Ουρανός και η έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σας ζώδιο του Κριού, αφήνοντας πίσω σας καταστάσεις που σας αποδυναμώνουν, και στοχεύοντας σε νέες επιλογές που λειτουργούν ενδυναμωτικά και ανατροφοδοτικά για εσάς. Η απόφασή σας να αγαπήσετε και να σεβαστείτε τον εαυτό σας και κυρίως να τον αποδεχτείτε έτσι ακριβώς όπως είναι, είναι το καρμικό μάθημα του 2013 για εσάς και η εύνοια της τύχης σε αυτό το στόχο με το μέρος σας.
.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αδιαμφισβήτητα φέτος είστε το ζώδιο που η ποιότητα του, αλλά και τα αστρολογικά γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτό, σας καθιστούν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Η ποιότητα του ζωδίου σας, που συμβολίζει τον θάνατο και την αναγέννηση, αλλά και όλες τις υπαρξιακές αξίες και ανάγκες της Ζωής είναι αυτό που φέτος καρμικά θα διακινήσει όλη την ανθρωπότητα. Η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιό σας, οι εκλείψεις στον άξονά σας, η δύσκολη όψη του Ουρανού με τον Πλούτωνα (βλέπε link γεγονότα περιόδου) και οι όψεις του Δία από τον Καρκίνο και του Ποσειδώνα και του Χείρωνα από τους Ιχθύες, μιλούν ξεκάθαρα για το τέλος μιας εποχής και την ανάγκη αναγέννησης και δημιουργίας μιας νέας περιόδου για την ανθρωπότητα, με περισσότερη αγάπη για τον άνθρωπο, αλλά και τον πλανήτη, σεβόμενοι πάντα τις πανάρχαιες αξίες, που συμβολίζει το ζώδιο του Σκορπιού σε όλη του την έκταση.Η φετινή χρονιά για εσάς θέτει ξεκάθαρα την αναγκαιότητα να αφήσετε πίσω σας «νεκρά και πεθαμένα» πράγματα και να δεχτείτε με γενναιότητα και ψυχική δύναμη το κόστος αυτών των απωλειών, με στόχο να κινηθείτε σε μια νέα πορεία ζωής. Η ενοχή, η λάθος ανάληψη ευθυνών και η αυτοκαταστροφικότητα, που αυτές επιφέρουν είναι το καρμικό μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε.
Η δημιουργικότητα, η χαρά και η αγάπη προς τον εαυτό σας, αλλά και οι υγιείς και ισορροπημένοι στόχοι που αφορούν αποκλειστικά τη δική σας εξέλιξη και κανενός άλλου, είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή την καρμική αναμέτρηση. Δώστε στον εαυτό σας τη βοήθεια που χρειάζεται, ξεπερνώντας την εγωιστική σας τάση να θέλετε να ελέγχετε τα πάντα και να τα βγάζετε πέρα μόνοι σας, ζητώντας βοήθεια σε ό,τι αισθάνεστε ότι δεν επαρκείτε. Όλοι οι μεγάλοι ήρωες άλλωστε, είχαν πάντα δίπλα τους σημαντικούς βοηθούς και δασκάλους, ώστε να υλοποιήσουν τους άθλους με τους οποίους ήταν καρμικά επιφορτισμένοι. «Χαμηλώστε» το εγώ σας και ζητήστε βοήθεια και υποστήριξη με ταπεινότητα από αυτούς που είναι πραγματικά σε θέση να σας την παρέχουν. Μπορεί το 2013 να είναι μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη, από άποψη προκλήσεων, αλλά είναι και μια χρονιά εξαιρετικά σημαντικών δώρων. Ο Κρόνος στο ζώδιό σας, σε μεγάλο τρίγωνο με το Δία στο ζώδιο του Καρκίνου και τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στο ζώδιο των Ιχθύων μιλάνε ξεκάθαρα για την αναγκαιότητα έρευνας σε βάθος της έννοιας της αγάπης. Αυτό είναι το βασικό και το κυρίαρχο καρμικό μάθημα για εσάς. Εμπεριέχετε άπειρη δύναμη, αλλά όταν αυτή η δύναμη δεν πηγάζει από την αγάπη προς τον εαυτό σας, δρα ανεξέλεγκτα και αυτοκαταστροφικά. Ευκαιρίες σε κάθε τομέα, που θα υπάρξουν πολλές κυρίως στο δεύτερο μισό της χρονιάς, θα αποδώσουν άριστα, αρκεί να είστε σε θέση να τις αξιοποιήσετε με σεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό σας

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τη φετινή χρονιά θα βρεθείτε συχνά αντιμέτωποι με το τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα, τι είναι πραγματικότητα και τι φαντασία, τι πραγματικά είστε και τι θέλετε να πιστεύετε ότι είστε. Οι εκλείψεις στον άξονά σας σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στο ζώδιο των Ιχθύων αλλά και τη συμμετοχή του Δία από το απέναντί σας ζώδιο των Διδύμων σε θέση αδυναμίας (βλέπε γεγονότα περιόδου)  θα σας φέρουν αρκετά συχνά φέτος απέναντι σε ψευδοδιλλήματα ασαφείς και μπερδεμένες καταστάσεις, αλλά και υποσχέσεις που μένουν στα λόγια. Η τάση σας να αποφεύγετε τα πραγματικά σας συναισθήματα είναι αυτό που καρμικά έχετε να αντιμετωπίσετε σαν μάθημα αλλά και σαν κόστος το 2013. Η μεγάλη κίνηση σε ακραία συναισθήματα δημιουργείται, γιατί αποφεύγετε να εστιάσετε σε αυτό που πραγματικά νιώθετε. Η φυσική τάση του ζωδίου σας για χαρά, διασκέδαση, απόλαυση και αποφυγή του πόνου, της θλίψης, του φόβου και της λύπης, σας οδηγεί συχνά σε τεράστιες υπερβολές, αυταπάτες και χίμαιρες.
Τη φετινή χρονιά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κατάματα όλα αυτά που τα προηγούμενα χρόνια αποφύγατε και απωθήσατε. Μιας και όλα αυτά βρίσκονται μέσα σας. Η αντίσταση στο να βιώσετε την θλίψη που περιέχετε, θα ορίσει και το μέγεθος των δύσκολων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσετε. Αποφύγετε συστηματικά να στηριχτείτε σε ευκαιρίες και υποσχέσεις που υπονομεύουν το μέλλον σας και εμπεριέχουν παγίδες και εξαπατήσεις. Μετρήστε πολύ προσεκτικά, και αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε τη βοήθεια προσώπων που εμπεριέχουν ρεαλισμό, λογική, μέτρο και πειθαρχία. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν πολλές, αλλά η διάκριση στο ποιες από αυτές είναι πραγματικές και ποιες ευκαιρίες παγίδες είναι αυτό που θα καθορίσει την εξέλιξή σας. Η εύνοια του Ουρανού σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε γύρω σας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε σωστές επιλογές. Η δική σας ευθύνη είναι να χαμηλώσετε το εγώ σας, να ακούσετε προσεκτικά και να πειθαρχήσετε. Θέματα που αφορούν συμβόλαια, σπουδές, μέσα μετακίνησης ταξίδια, δάνεια, αλλά και την ψυχική και σωματική σας ισορροπία θα χρειαστούν αρκετή ενέργεια φέτος, ώστε να εξελιχθούν θετικά. Αποφύγετε βιαστικές κινήσεις στο τέλος της άνοιξης και στα μέσα του φθινοπώρου. Στον τομέα των σχέσεων, η επαφή με τα συναισθηματικά σας είναι το κλειδί για να γεμίσετε το συναισθηματικό σας κενό και να έλξετε σχέσεις αγάπης. Η διάκριση ανάμεσα στο «καλό» και το «ευχάριστο» είναι το κυρίαρχο μάθημα αυτής της χρονιάς, μιας και κάτι που είναι ευχάριστο δεν είναι απαραίτητα και καλό για εσάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Έντονο θα είναι το 2013 για εσάς προς κάθε κατεύθυνση. Το κλείσιμο ενός κύκλου ζωής και οι απώλειες, που αυτό περιέχει, αλλά και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας πιο κοντά στις ανάγκες σας είναι το κυρίαρχο καρμικό ζήτημα του 2013 για εσάς. Ο κυβερνήτης σας ο Κρόνος στο ζώδιο του Σκορπιού, η παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο σας σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό και η συμμετοχή του Δία το καλοκαίρι από το απέναντί σας ζώδιο του Καρκίνου, ορίζουν τη φετινή χρονιά ως καθοριστική. Η αναγκαιότητα να βρείτε τη δύναμη να αφήσετε πίσω σας «πεθαμένα» πράγματα και επιλογές, αλλά και να βρείτε την ικανότητα να ονειρευτείτε και να υποστηρίξετε μια νέα πορεία ζωής, είναι το κυρίαρχο θέμα για το 2013. Η προσοχή σας θα στραφεί πολύ έντονα στον τομέα των σχέσεων, αλλά και των επαγγελματικών σας επιδιώξεων. Επίσης πολύ σημαντικός θα είναι για εσάς φέτος ο τομέας των οικονομικών σας κινήσεων και θα χρειαστεί να αξιολογήσετε την πιθανότητα να ματαιώσετε στόχους ή και να δημιουργήσετε μια εντελώς καινούρια πορεία οικονομικής τροφοδοσίας. Ο τομέας των σχέσεων τόσο στο οικογενειακό σας περιβάλλον όσο και στο κοινωνικό, θα χρειαστεί ισχυρές εκκαθαρίσεις και όρια, τα οποία πρωτίστως θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας. Η τάση σας να προσπαθείτε να οριοθετήσετε τους γύρω σας, να τους τιθασεύσετε, να τους αλλάξετε και να τους επιβάλλετε τα θέλω σας, θα επιφέρει μόνο συγκρούσεις και χωριστότητα.
Εστιάστε στη συνειδητοποίηση πως, αν μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε και να οριοθετήσετε κάποιον, αυτός είστε εσείς και κανένας άλλος. Βάλτε όριο στην παρορμητική σας τάση να κάνετε επιλογές και να εκφράζετε συμπεριφορές, που μετά τις χρεώνετε στους γύρω σας. Η διάθεση σας να μειώνετε τους άλλους, για να νιώσετε «δυνατοί», είναι επίσης κάτι που χρειάζεται φέτος να αντιμετωπίσετε, αν πραγματικά αυτό που επιθυμείτε είναι ισότιμες σχέσεις, μέσα στις οποίες θα λαμβάνετε στήριξη και ανατροφοδοσία. Όσο «παίζετε» το ρόλο του γονέα των άλλων, η μοναξιά και η κούραση θα είναι το τίμημα. Το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό τομέα, όπου ο θυμός που προκαλείτε στους συνεργάτες σας και η τάση σας να επιβάλλεστε, σας φέρνει αρκετά συχνά αντιμέτωπους με υπονομεύσεις και παρασκήνια. Όλα θα κινηθούν πολύ πιο θετικά, με την εύνοια του Δία στο απέναντί σας ζώδιο του Καρκίνου, σε εξαιρετικά θετική όψη με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, αν αφήσετε το «θρόνο» σας και δημιουργήσετε σχέσεις και συνεργασίες, που στηρίζονται στην αλληλοϋποστήριξη, την ισοτιμία, το σεβασμό και την αγάπη. Το ίδιο ισχύει και στον οικονομικό τομέα..

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Εξαιρετικά σημαντικό θα είναι για εσάς το 2013, το οποίο έρχεται με στόχο να ορίσει στη ζωή σας το τέλος ενός κύκλου ζωής και το ξεκίνημα μιας νέας πορείας. Ο Κρόνος και οι εκλείψεις στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και η εξαιρετικά έντονη όψη του κυβερνήτη σας Ουρανού με τον Πλούτωνα, θα σας φέρουν έντονα αντιμέτωπους με επιλογές, πεποιθήσεις αλλά και μοντέλα σχέσεων, που συντηρείτε ενάντια στον εαυτό σας. Οι ενοχές και η αυτοκαταστροφικότητα, που αυτές παράγουν σε κάθε τομέα της ζωής σας, είναι αυτό που τη φετινή χρονιά θα χρειαστεί καρμικά να αντιμετωπίσετε κατάματα, αλλά και να μεταλλάξετε θετικά. Ο τρόπος είναι το οριστικό κλείσιμο και ο αποχαιρετισμός «νεκρών» και εξαιρετικά δυσλειτουργικών σταδίων και σχέσεων, που συντηρείτε, με στόχο να παραμένετε ανώριμοι και να μην αναλαμβάνετε τις ευθύνες, που θα σας ωριμάσουν και θα αυξήσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξία σας. Η σύγκρουση ανάμεσα στο ΕΓΩ ΕΧΩ και στο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, είναι το κυρίαρχο θέμα για εσάς σε κάθε τομέα για το 2013. Το τι θυσιάζετε, για να «έχετε» αυτό που θεωρείτε, ότι αν δεν το έχετε, θα ισοπεδωθείτε, είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο θα χρειαστεί να απαντήσετε. Αν η θυσία διαπιστώσετε ότι είναι ο ίδιος σας ο εαυτός, τότε ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε σε βάθος ένα κόμβο σημαντικών υπαρξιακών αξιών για τον άνθρωπο, όπως το τι είναι αγάπη. Η εύνοια του Δία από το ζώδιο του Διδύμου δεν εγγυάται απαραιτήτως, λόγω της αδυναμίας της θέσης του, μεγάλη τύχη, αλλά εγγυάται σίγουρα ανάπτυξη και θετική επανεκπαίδευση, με στόχο να κατανοήσετε και να κλείσετε κενά πολλών χρόνων.
Φανείτε εξαιρετικά προσεκτικοί σε υποσχέσεις που θα παραμείνουν υποσχέσεις ή περικλείουν παγίδες. Να θυμάστε, πως όλες οι ευκαιρίες που θα εμφανιστούν, κυρίως έως το καλοκαίρι του 2013, δεν θα είναι πραγματικές και πολλές από αυτές θα κρύβουν παγίδες. Τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον ερωτικό και προσωπικό τομέα, αυτό που θα διασφαλίσει την εγκυρότητα των επιλογών σας, είναι οι ώριμες επιλογές και οι συνεργάτες, αλλά και οι ερωτικοί σύντροφοι, που περιέχουν ωριμότητα και πατούν και με τα δύο πόδια στην πραγματικότητα. Η φετινή χρονιά σας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσετε ευκαιρίες για βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές, τόσο στον οικογενειακό τομέα, όσο και στον επαγγελματικό, με την όψη Δία-Ουρανού, αρκεί να αποφύγετε υπερβολές. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα της ψυχικής και σωματικής σας ισορροπίας και οπλιστείτε με δύναμη και γενναιότητα, ώστε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του Κρόνου και των εκλείψεων, με την επίγνωση πως για να δημιουργηθεί μια ανώτερη τάξη πραγμάτων, χρειάζεται να τελειώσει μια προηγούμενη κατώτερη μορφή τάξης, με βασικό τίμημα τις απώλειες.

ΙΧΘΥΕΣ

Τη φετινή χρονιά είστε από τους πλέον ευνοουμένους αστρολογικά, αρκεί να οξύνετε την ικανότητα σας, να διαχωρίζετε ανά πάσα στιγμή την αλήθεια και την πραγματικότητα, από το ψέμα και την εξαπάτηση, που δημιουργούν οι εκλείψεις και ο Δίας σε δύσκολη όψη με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στο ζώδιό σας. Κυρίως το πρώτο μισό του 2013, θα χρειαστεί να φανείτε εξαιρετικά προσεκτικοί με τον Δία σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας, να ευνοεί υπερβολές και απατηλά σενάρια. Παρόλα αυτά, στο πλευρό σας λειτουργεί η εύνοια του Κρόνου από το φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε κινήσεις, που στηρίζονται από την πραγματικότητα. Ο τομέας των σχέσεων, αλλά και το πώς τοποθετείτε τον εαυτό σας μέσα σε αυτές θα δεχτεί ισχυρές θετικές αλλαγές, βοηθώντας σας να επαναπροσδιορίσετε επί της ουσίας το τι ζητάτε πραγματικά από τις σχέσεις σας, αλλά και το πώς θα το λάβετε. Η φετινή χρονιά είναι σε θέση να σας χαρίσει ένα καινούριο υποστηρικτικό περιβάλλον, που θα στηρίζεται στο σεβασμό και την αγάπη προς τον εαυτό σας στον τομέα των σχέσεων. Το μεγάλο τρίγωνο Κρόνου-Δία από το ζώδιο του Καρκίνου αλλά και τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα στο ζώδιό σας, σας δίνει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις σε κάθε τομέα. Το κύριο μέλημα σας πρέπει να είναι η διάκριση ανάμεσα στο τι είναι καλό για εσάς και στο τι είναι ευχάριστο. Οι λύσεις πρόσκαιρης ανακούφισης, δεν είναι πάντα σε θέση να προάγουν  τι πραγματικά είναι καλό για εσάς. Κινήσεις που αφορούν τον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα θα αποδώσουν πολύ καλύτερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς και οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν θα είναι πολύ πιο κοντά στις ανάγκες σας εκείνη τη περίοδο. Αποφύγετε να κάνετε σημαντικές επιλογές και να προβείτε σε καθοριστικές κινήσεις πριν το καλοκαίρι του 2013. Δώστε χρόνο, χώρο και ενέργεια στο να διαμορφώσετε, αλλά και να διερευνήσετε τις προϋποθέσεις, και να κάνετε όλη την απαιτούμενη προεργασία, ώστε να είστε έτοιμοι να προβείτε σε υλοποιήσεις κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς.
 
Top