Γνωρίζουμε ότι έχει το σχήμα ενός έλικα DNA αποτελείται από τέσσερις βάσεις που εναλλάσσονται μεταξύ τους και μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει ποτέ.
Μια ομάδα του « Ιταλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IIT) στη Γένοβα το πέτυχε χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο ΤEM. Οι επιστήμονες έχουν αποτυπώσει σε φωτωγραφία τα έξι μόρια του DNA που συστρέφονται γύρω από ένα κεντρικό (αν και έχουν καταστραφεί από τη δέσμη ηλεκτρονίων του ΤΕΜ στην πράξη της παρατήρησης) η εικόνα μας δίνει ακόμα τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά που αποτελείται η έλικα.
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες φωτογράφισαν την ελικοειδή δομή του μορίου του DNA. Η φωτογραφία λήφθηκε από τον Enzo Di Fabrizio, ένα ερευνητή από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, με ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.
Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες είχαν επίγνωση της ελικοειδούς δομής του DNA, χάρις στην γνώση τους για «μοριακή θεωρία» και σε μία φωτογραφική τεχνική που ονομάζεται «κρυσταλλογραφία ακτίνων-Χ», η οποία μετατρέπει τα σημεία σε εικόνα. Αλλά τώρα, χάρη στο έργο του Ιταλού επιστήμονα, μπορείτε να δείτε το μόριο άμεσα.
Ο Fabrizio έχει καταγράψει την εικόνα τραβώντας το σκέλος του DNA ανάμεσα σε δύο πυλώνες νανοσκοπικού πυριτίου. Η νέα αυτή τεχνική, λέει ο επιστήμονας, θα βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι πρωτεΐνες, RNA και άλλα βιομόρια αλληλεπιδρούν με το DNA.
Αυτό είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της προέλευσης της ζωής. Οι εικόνες έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Nanoletters .
Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com
 
Top