Τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση 25% στους μισθούς των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου διέψευσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως ανακοινώθηκε συγκεκριμένα, η επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής».
Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων και στάση εργασίας μέχρι τις 15.00, με αφορμή τις πληροφορίες περί νέων μειώσεων στις αποδοχές τους.
Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα υπόμνημα του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής με το οποίο έκαναν λόγο για επιχείρηση στοχοποίησης τους. Κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι με νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής.
Παράλληλα εξήγγειλαν ολονυκτία έξω από τη Βουλή τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από τις 18:00με ταυτόχρονη επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας σε βουλευτές και κόμματα καλώντας τους να μην «βάψουν τα χέρια τους με αίμα» με την επικύρωση της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Οι υπάλληλοι της Βουλής θα συμμετάσχουν, τέλος, στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2263386
 
Top