Κλειστές την Τετάρτη οι Δημοτικές υπηρεσίες λόγω κινητοποιήσεων ΠΟΕ – ΟΤΑ

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Η αυριανή απεργία έρχεται ως απάντηση στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που οι υπηρεσίες του Δημοσίου δεν απέστελλαν εντός μίας ημέρας τα στοιχεία των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αυτοδίκαιη αργία, τότε θα υπάγονταν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι του ιδιωτικού δικαίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) διοικητικού.

«Με πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (κατεδάφισης του Δημοσίου) προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από την λίστα δεδομένων της απογραφής.

»Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και μετέπειτα πορεία έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νωρίτερα, στις 09:30, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να «αναπροσαρμόσει και να σχεδιάσει την δυναμική αντίδραση του κλάδου»
 
Top