Συγκλονιστικά στοιχεία για την απασχόληση

Με βάση τα στοιχεία που έρχονται από το μέτωπο της απασχόλησης αργά ή γρήγορα, το σύστημα των εισφορών του ασφαλιστικού μετώπου θα αντιμετωπίσει το φάσμα της κατάρρευσης
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία, τα οποία έρχονται από το μέτωπο της απασχόλησης στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα, αυτή τη στιγμή, σε κάθε έναν απασχολούμενο στην χώρα μας αντιστοιχεί σχεδόν 1,5 μη απασχολούμενος. Είτε αυτός είναι άνεργος είτε οικονομικά μη ενεργός. Όπερ σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα, το σύστημα των εισφορών του ασφαλιστικού μετώπου θα αντιμετωπίσει το φάσμα της κατάρρευσης, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται τόσο στον κλάδο της σύνταξης όσο και σε αυτόν της υγείας.
Το κακό όμως δεν σταματά σε αυτό το σημείο. Στο οικονομικό επιτελείο ανησυχούν έντονα και για τις εξελίξεις από το μέτωπο των εσόδων, το οποίο είναι το ίδιο ευαίσθητο όσο κι αυτό του ασφαλιστικού.
Κι αυτό γιατί όσο μικραίνει ο αριθμός των απασχολουμένων, τόσο μειώνονται και οι προσδοκίες για βελτίωση της εικόνας των δημοσιονομικών εξελίξεων, όπου το κομμάτι των φορολογικών εσόδων θεωρείται ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Για αυτό και το γεγονός ότι ο δείκτης της ανεργίας έχει σκαρφαλώσει στο 26% και βαίνει ολοταχώς προς το 30%, προκαλεί ρίγη ανησυχίας όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά σε όλη την Ευρωζώνη.
Πηγή: voria.gr
 
Top