Πληρώνουμε τα φάρμακα σε πολλαπλάσιες τιμές!
Στοιχεία σοκ που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τα φάρμακα , εισαγόμενα ή μη, σε πολλαπλάσιες τιμές από αυτές που πληρώνουν οι υπόλοιποι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση , αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας διαφάνειας Γ.Σούρλας.
Σε φάκελο που έστειλε στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων  Β. Φλωρίδη εσωκλείει στοιχεία και αντίγραφα τιμολογίων από τα οποία προκύπτει ότι φάρμακα που προμηθεύονται οι ασθενείς στην Ελλάδα είναι σε πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με εκείνες που εισάγονται ή διατίθενται στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρονται: -Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3300 ευρώ στην Ελλάδα ενώ στη Γαλλία με 1087 ευρώ. -Ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ διατίθεται στην Ελλάδα έναντι 3000 ευρώ ενώ στο εξωτερικό με 1000 ευρώ. -Ακόμη και σ’ αυτά που παράγονται η διαφορά είναι πολλαπλάσια. Ραδιοφάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα διατίθενται στα εργαστήρια στην τιμή των 700-850 ευρώ ενώ στην Ευρώπη έναντι 200-250 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σούρλας είπε ότι «ακόμη και σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως ορισμένοι κοινωνικά ανάλγητοι συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απέναντι σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή και εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία. Η διαφάνεια, η ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων, εμφυτευμάτων, ορθοπεδικών, καρδιολογικών συσκευών και άλλων που διατίθενται στην Ελλάδα και των αντίστοιχων τιμών στο εξωτερικό θα δώσει τη λύση, την απάντηση στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση».
Star.gr 
 
Top