Αν κάνετε μια βόλτα στα Δημοτικά Διαμερίσματα, θα διαπιστώσετε, με ευχάριστη έκπληξη, ότι ο εθελοντισμός δίνει και παίρνει. Την ίδια στιγμή απολύονται υπάλληλοι και καταστρέφονται οικογένειες-όχι οι αργόμισθοι βεβαίως, όπως θα έπρεπε.
Χοροί, ντιρλαντά, εκδρομούλες, ταβερνούλες, ξένες γλώσσες- παλιότερα- υπολογιστές κ.α.
Στην τρελή χαρά, σαν να ζούμε στις εποχές των παχύσαρκων αγελάδων, όπου το χρήμα έρρεε άφθονο και δανεικό, βεβαίως και προς τους Δήμους, όπου και οι καλοί μας εθελοντές, πρόσφεραν και ακόμα προσφέρουν υπηρεσίες.
Το κατά πόσο ένας επαγγελματίας, σήμερα, είναι σε θέση να προσφέρει και υπηρεσίες αμισθί, είναι σημείο αμφιλεγόμενο, γιατί δεν μιλάμε για τυρόπιτες και κουλούρια σε τίποτα άστεγους αλλά για υπηρεσίες πολυτελείας, τη στιγμή, που έχει πέσει πείνα μαύρη κι άραχλη!
Υπάρχουν φορές δυστυχώς, που παρατηρείται το φαινόμενο της εκ των υστέρων ευγνώμονος επιδότησης των υπηρεσιών αυτών από χρήματα του Δήμου, με εντάλματα μικρά και μεγάλα, γεγονός που συνιστά έμμεσο αθέμιτο και ανεπίτρεπτο ανταγωνισμό, προς τους λοιπούς συναφείς ελεύθερους επαγγελματίες, που φυτοζωούν ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, δηλαδή γραφεία ταξιδιών, φροντιστήρια κ.λπ.
Η παπάς- παπάς, η ζευγάς -ζευγάς, ή εθελοντής άμισθος, ή εθελοντής πονηρούτσικος, κ. Δήμαρχε, δεν νομίζετε;
Ο εθελοντισμός γίνεται δωρεάν και όχι με δωρεά, νομίζω. Η ψηφοθηρική πολιτική, επίσης είναι θεμιτή, όχι με τα Δημοτικά μας τέλη, όμως…..
Και κάτι άλλο, ως κερασάκι στην τούρτα, ας αναφερθεί εγκυκλοπαιδικώς!
Διακρίσεις, κατά το δοκούν, σε οφειλέτες προς το Δημόσιο γενικώς, στοιχειοθετούν απιστία και τούτο είναι ποινικό αδίκημα, εκτός εάν το δημόσιο χρήμα εξακολουθεί να είναι φθηνό, ώστε υπεξαιρέσεις και οφειλές, να λησμονούνται και να παραγράφονται ή να οδηγούνται στην παραγραφή! Ποιος ξέρει…..
Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι για κάθε αναιδή εξυπνάκια, υπάρχει πάντα κάπου, κάποιος εξυπνότερος. Που είσθε εντιμότατοι κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη και που να πρωτοπροφθάσετε σε τούτη τη χώρα. Πόση ανάγκη σας έχει αυτός ο τόπος κι εσάς και τους ομοίους σας….
 
Top