-Το ΣΔΟΕ ελέγχει τον Μητροπολίτη Νίκαιας για καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 
 - Φέρεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων στις πιο ακριβές περιοχές του Πειραιά 
 - Έχει διορίσει 5 συγγενείς του σε νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη 
 - Ο αρχιλογιστής και αδερφός του φέρεται ιδιοκτήτης 2 επαύλεων και πολλών ακριβών αυτοκινήτων - Ο ανιψιός του έχει 2 επαύλεις στον Διόνυσο

 Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα "χρυσά ράσα" του Μητροπολίτη Νίκαιας και μέλη της οικογένειά του.
Ο ίδιος ελέγχεται για καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ φέρεται ιδιοκτήτης 5 ακινήτων στις πιο ακριβές περιοχές...του Πειραιά.
Παράλληλα, έχει διορίσει 5 συγγενείς του σε νευραλγικές θέσεις στην Μητρόπολη, ενώ ο αρχιλογιστής και αδερφός του φέρεται ιδιοκτήτης 2 επαύλεων καιπολλών ακριβών αυτοκινήτων.
Επίσης, ο ανηψιός του έχει 2 επαύλεις στον Διόνυσο.
   Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα την περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, ο οποίος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του. Μέχρι πρόσφατα τα οικονομικά των Μητροπόλεων και των επικεφαλής τους ήταν άβατο αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει.
Αυτό βέβαια δεν αφορά όλες τις Μητροπόλεις γιατί στην εποχή μας η γενίκευση είναι το πιο εύκολο πράγμα.
Το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι ελεγκτές εξετάζουν αν ο Μητροπολίτης Αλέξιος και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος αλλά και αν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.
Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!
Θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος.
Η οικογένεια φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακίνητα και μένει να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει: - ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά - τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή - ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά
Ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή με θέα στο πέλαγος. Ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να έχει: - έπαυλη με πισίνα στην θέση Τζότζικας στην Γραβιά Φωκίδας - έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής - πολλά ακριβά αυτοκίνητα
Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.
Ο ανηψιός του Μητροπολίτη και γιος του αρχιλογιστή, ο Αλέξης, φέρεται να έχει: - δυο επαύλεις στον Διόνυσο.
 Όπως έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ ο ανηψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).
Από εκεί κατακρατεί γύρω στις 4.000 ευρώ το μήνα χωρίς αποδείξεις για έξοδα ελέγχων! Το πιο εντυπωσιακό είναι επίσης ότι εκτός από τους δυο αυτούς συγγενείς του, στην Μητρόπολη έχουν προσληφθεί και άλλοι τρεις - και οι 5 μέσω ΑΣΕΠ - και κάποιοι σχολιάζοντας το μιλούν για θαύμα! Στην Μητρόπολη εκτός από τον αρχιλογιστή και τον αρχιελεγκτή έχουν προσληφθεί: η ανηψιά του ως γραμματέας της Μητρόπολης, η άλλη ανηψιά του στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και άλλος ένας ανηψιός του ως οδηγός.
 
Top