Το Εurοgroup και η διαφωνία των δανειστών της Ελλάδας

Στο χθεσινοβραδινό Eurogroup, τη διάσταση απόψεων ΕΕ και ΔΝΤ, τη διετή επιμήκυνση και την καθυστέρηση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης αναφέρεται ο διεθνής Τύπος.

«Η Ελλάδα κερδίζει χρόνο, περιμένει το ρευστό» γράφει το CNN κι αναφέρεται στο γεγονός ότι το Συμβούλιο των υπουργών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δώσουν δύο χρόνια επιμήκυνση στην Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά η επόμενη δόση χρηματοδότησης θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στο ίδιο πνεύμα, η Le Figaro έχει τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει πριν από τη λήψη βοήθειας» και σχολιάζει τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, επίσης, ενώ δημοσιεύει τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «δεν μπορώ να σας πω πώς, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις 16 Νοεμβρίου», θεωρώντας δεδομένο πως την επόμενη εβδομάδα η χώρα θα λα΄βει την οικονομική ενίσχυση.



Οι Financial Times με τίτλο «Διαμάχη ΕΕ-ΔΝΤ ξέσπασε για το ελληνικό χρέος» σχολιάζουν τη δημόσια διαμάχη της Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο του Eurogroup. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους δύο Οργανισμούς προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση οικονομικής ενίσχυσης της χώρας, που αναμένεται να καθυστερήσει μία εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.



«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα 32,6 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος» τιτλοφορείται η El Pais. «Το Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναβλήθηκαν για τις 20 του μήνα» αναφέρεται στον υπότιτλο της ισπανικής εφημερίδας συνοψίζοντας τις αποφάσεις στο χθεσινοβραδινό Eurogroup. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, σχολιάζεται πως επηρεάζεται η ισπανική οικονομία, ενώ δηκτικά ο αρθρογράφος τονίζει πως «η ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεχίζουν να διαφωνούν σχετικά με το τι χρειάζεται η Αθήνα».



Το BBC έχει τίτλο «Η Ευρωζώνη δίνει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού», αν και οι υπουργοί Οικονομικών καθυστερούν την εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης των 31,5 δισ. ευρώ, προστίθεται στο δημοσίευμα. «Οι διαφορές ανάμεσα στους δανειστές της Ελλάδας έγκεινται στο πώς θα γίνει βιώσιμο το χρέος της χώρας για την επόμενη δεκαετία» επισημαίνει το BBC.



Από την πλευρά της, η γερμανική Bild έχει τίτλο «Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα – Το Eurogroup δίνει 2 χρόνια ακόμη για να σώσει τη χώρα».


Πηγή: real.gr
 
Top