Στις 2 Οκτωβρίου του 2012, την ημέρα που εκδόθηκε η αθωωτική -για τον 23χρονο- απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικαζόταν η υπόθεση της ληστείας που προηγήθηκε της ανθρωποκτονίας, ο νεαρός κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Από τις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού συντάχθηκε το αποφυλακιστήριο, δυνάμει -όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά- της υπ’ αριθ. 5462/02-10-2012 απόφαση του Κακουργιοδικείου που «εκδόθηκε κατ’ εκδίκαση του παραπάνω εντάλματος», με την οποία κηρύχτηκε αθώος και σε εκτέλεση παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών. 
Πρόκειται για το υπ’ αριθ. 10/10-5-2012 ένταλμα προσωρινής κράτησης, που είχε εκδοθεί από τη 16η τακτική ανακρίτρια, το οποίο όμως δεν αφορούσε μόνο το αδίκημα της ληστείας αλλά και τα υπόλοιπα. 
«Απλώς ορισμένοι δεν αντιλήφθηκαν ότι είχαν διαχωριστεί οι υποθέσεις και ότι ως εκ τούτου θα έπρεπε να παραμείνει κρατούμενος» εξηγούν στη zougla.gr δικαστικοί κύκλοι οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση ως «μπάχαλο».

 
Το αποφυλακιστήριο

Τρεις ημέρες αργότερα -και συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου- άλλη υπηρεσία της εισαγγελικής Αρχής, η οποία προφανώς δεν γνωρίζει τα «μαντάτα» της αποφυλάκισης, αποστέλλει κλήση στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου ο κατηγορούμενος να παραστεί στο δικαστήριο για την ανθρωποκτονία των δύο ειδικών φρουρών. 
Την ίδια κιόλας ημέρα, η διευθύντρια των φυλακών απαντά ότι η παραγγελία δεν μπορεί να εκτελεσθεί, καθώς ο 23χρονος έχει ήδη αποφυλακιστεί!
 http://www.zougla.gr
 
Top