Για γάμο, διαζύγιο, κηδεία... πρώτα στον συμβολαιογράφο!
Μετά τους "μαϊμού" συνταξιούχους, τώρα στο στόχαστρο του υπουργείου εργασίας μπαίνουν χήρες, χήροι, άγαμες θυγατέρες και γενικότερα τρίτοι που λαμβάνουν τη σύνταξη κάποιου άλλου. Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της απογραφής στο ΙΚΑ και ενώ είναι σε εξέλιξη η αντίστοιχη διαδικασία για τους επιδοματούχους του ΟΓΑ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει στην απογραφή και των συγκεκριμένων ομάδων ασφαλισμένων, πιστεύοντας ότι υπάρχουν πολλές χήρες... μαϊμού.
Με την κωδική ονομασία «Αριάδνη» το υπουργείο με ειδικό σχέδιο του είναι αποφασισμένο  να πατάξει την παραβατικότητα, κυρίως όσον αφορά στις  συντάξεις χηρείας καθώς και τις συντάξεις που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές  του 2013!!
Όπως αναφέραμε  και χθες, όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υπογράφουν μια συμβολαιογραφική πράξη πριν από γάμους και διαζύγια, ενώ για ευνόητους λόγους την ίδια διαδικασία θα κάνουν οι δικαιούχοι της σύνταξης, στην περίπτωση θανάτου του άμεσου ασφαλισμένου...
Με απλά λόγια...  οι συμβολαιογράφοι θα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι, κάνοντας αυτά που δεν μπορούν  να κάνουν τα ληξιαρχεία, μέσω της διασύνδεσης με τη ΓΓΠΣ και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως εκτιμά το υπουργείο Εργασίας, το κόστος του προγράμματος Αριάδνη θα είναι το 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού», ενώ απώτερος στόχος του υπουργείου είναι η ηλεκτρονική λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου.
 
Top