Λαγός: Υπάρχουν Ολυμπιονίκες που δεν είναι Ελληνες
Το περιστατικό με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη με την δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώταρου ότι ο παίκτης της Εθνικής Ανδρών και του Παναθηναϊκού δεν είναι Έλληνας, είχε την ανάλογη συνέχεια για βετεράνους αθλητές της Άρσης Βαρών και του στίβου.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ξεχώρισε μόνο τον Πύρρο Δήμα και ανέφερε ονόματα αρσιβαριστών που δεν τους θεωρεί Έλληνες.
«Κάποιοι που σήκωναν βάρη με την φανέλα της Εθνικής άρσης βαρών και ήρθαν από Αλβανία και Γεωργία δεν είναι Έλληνες και δεν αναγνωρίζονται από τη Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαγός στο Extra 3 και προκάλεσε αντιδράσεις από τον κόσμο.
Ένας τηλεθεατής του είπε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει Αλβανούς είναι Βορειοηπειρώτες που διώκονται και στη συνέχεια, μετά από ερώτηση ποιον αν ο βουλευτής θεωρεί τον  Πύρρο Δήμα Αλβανό, εκείνος απάντησε: «Εμείς σαν Χρυσή Αυγή τον τιμούμε και πάντα τον τιμούσαμε σαν Έλληνα, ποτέ δεν είπαμε Αλβανό τον Πύρρο Δήμα».
Ωστόσο, συγκεκριμενοποίησε ποιούς δεν θεωρεί Έλληνες, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στη Μιρέλα Μανιάνι και τους αρσιβαρίστες Κάχι Καχιασβίλι, Γιώργο Τζελίλη, Λεωνίδα Σαμπάνη και Λεωνίδα Κόκκα.
Star.gr 
 
Top