Βακτήρια παράγουν χρυσό 24 καρατίων!

Ένα μικροσκοπικό αλχημιστή ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.
Οι αλχημιστές έγιναν γνωστοί στο Μεσαίωνα γιατί προσπαθούσαν να μετατρέψουν τα μηδαμινής αξίας υλικά σε πολύτιμο χρυσάφι.
Τελικά ένα υπερανθεκτικό βακτήριο, τα κατάφερε.
Όπως ανακοίνωσε η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ένα βακτήριο που επιβιώνει υπό συνθήκες υπερυψηλής τοξικότητας για να δημιουργήσει χρυσό 24 καρατίων. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή και ως μικροβιακή αλχημεία.
Ο επικεφαλής της ομάδας Καζέμ Κασεφί, καθηγητής μικροβιολογίας και μοριακής γενετικής, μαζί με τον Άνταμ Μπράουν, καθηγητή «ηλεκτρονικής τέχνης«, ανακάλυψαν ότι το βακτήριοCupriavidus metallidurans αναπτύσσεται σε τεράστιες συγκεντρώσεις χλωριδίου χρυσού -ή υγρού χρυσού, μια τοξική χημική ουσία που συναντάται στη φύση.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το βακτήριο είναι 25 φορές ανθεκτικότερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Η έρευνά τους συνδυάζεται με μια εικαστική εγκατάσταση που φέρει τον τίτλο «Το μεγάλο έργο του Λάτρη του Μετάλλου» όπου βιοτεχνολογίατέχνη και αλχημεία λειτουργούν από κοινού για την μετατροπή υγρού χρυσού σε χρυσάφι 24 καρατίων.
Το γλυπτό περιέχει ένα κινητό εργαστήριο, έναν γυάλινο βιοαντιδραστήρα και το βακτήριοτο οποίο παράγει χρυσό μπροστά στα βλέμματα του κοινού.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
 
Top