katatheseiseksoteriko
Μπορεί η λίστα Λαγκάρντ να μην αξιοποιήθηκε αφού ακόμη την ψάχνουν στα συρτάρια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όμως φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει κι άλλη μία και δεν σκοπεύει να την αφήσει να πάει χαμένη.
Υπάρχει λοιπόν άλλη μία λίστα με 54.000 συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν εξάγει περισσότερα από 22 δισεκατομμύρια. Από τις διασταυρώσεις που έγιναν – άρα αν θέλουν μπορούν να τις κάνουν – 15.000 φορολογούμενοι έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού (όχι μόνο της Ελβετίας). Όμως τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους.
Έτσι το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να φορολογήσει αυτές τις... εξαγωγές με φόρο 45%. Αυτό θα αποφέρει στον δημόσιο κορβανά έσοδα ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων ευρώ (περίπου όσα λείπουν για να οριστικοποιηθεί το πακέτο με την τρόικα που είναι 2,5 δισ.)!
Τα σχετικά ειδοποιητήρια αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των «έξυπνων» Ελλήνων μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και οι κύριοι και οι κυρίες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν εντός 30 ημερών και να δικαιολογήσουν πού βρήκαν το παραπάνω χρήμα!
 
Top