Τον πόνο του εξομολογείται ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στους ΝΥΤ.

 "Νομίζετε ότι μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας;" αναρωτιέται και συμπληρώνει ακουμπώντας τους αγκώνες στα γόνατα: «Αυτή είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι ένα βάσανο».

 Ο κ. Σαμαράς μόλις συνέρχεται, απαντά στην εφημερίδα ότι ο ίδιος δεν έχει οικονομικό πρόβλημα αλλά αισθάνεται κάθε λεπτό τον πόνο των Ελλήνων. Στη συνέχεια περνάει στα οικονομικά διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ, όμως «αν δεν βοηθήσουν οι εταίροι θα έρθει το τέλος της».

 Λέει ακόμη ότι η κρίση και ό,τι συμβαίνει σε Ελλάδα και Ισπανία χτυπάει ένα καμπανάκι για τους εταίρους και το δυτικό κόσμο, και καλεί τη διεθνή κοινότητα, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε "αυτό το νέο κοινωνικό φαινόμενο" που σαρώνει την Ευρώπη. Για τον κ. Σαμαρά το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα του είναι η ανεργία. «Το "ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας έχει πέσει κατά 25 τοις εκατό από το 2009, και κατ 'εκτίμηση 400.000 μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο να κλείσουν μέσα στους επόμενους μήνες», σημειώνει. Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς πιέζει για περισσότερο χρόνο - μέχρι το 2016 αντί του 2014 – προκειμένου να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας Δηλώνει επίσης ότι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της (βασανισμένης) πρωθυπουργικής του θητείας ήταν όταν οι τρείς αρχηγοί της συγκυβέρνησης συμφώνησαν στο νέο πακέτο των μέτρων. Ο κ. Σαμαράς βλέπει σε αυτή την κυβέρνηση ορίζοντα τετραετίας.

 Για τη Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι τα ποσοστά της ανέβηκαν λόγω του σαρωτικού κύματος των μεταναστών, το οποίο «προκάλεσε πρόβλημα δημόσιας υγείας και αύξηση εγκληματικότητας». Αντιμετωπίζει πάντως την άνοδο της Χ.Α. ως μια φούσκα που θα σκάσει. Στο τέλος ο πρωθυπουργός από Σαμαράς γίνεται Σαμαράκης: «Υπάρχει ελπίδα», είναι το μήνυμα που στέλνει στον ελληνικό λαό: «Κρατήστε την πίστη σας. Καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά μας!»
 Πηγή: lifo
 
Top