Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 25%, ΣΥΡΙΖΑ 24% στο 10,5% η Χρυσή Αυγή

Η Ν.Δ. έρχεται πρώτη με 25%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 10,5%, εξέλιξη που προκαλεί ανατριχίλα και δείχνει τις συνέπειες σε πολιτικό επίπεδο της κρίσης.

Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται σήμερα στο «Ποντίκι» επιβεβαιώνει τους φόβους και του Αντώνη Σαμαρά πως εάν δεν ανακοπεί η ύφεση και δεν δοθεί ανάσα στα θύματα της κρίσης, η πολιτικο-κοινωνική «χύτρα» θα εκραγεί.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση, η δύναμη των κομμάτων παρουσιάζεται (με αναγωγή) ως εξής: ΝΔ 25%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,5%, ΚΚΕ 5% και ΔΗΜΑΡ 4,5%.

Αλλά και χωρίς αναγωγή η σειρά δεν αλλάζει με τα ποσοστά να εμφανίζονται, αντίστοιχα: ΝΔ 22,5% – ΣΥΡΙΖΑ 21,5% – Χρυσή Αυγή 9,5% – ΠΑΣΟΚ 7,5% – Ανεξάρτητοι Ελληνες 6% – ΚΚΕ 4,5% – ΔΗΜΑΡ 4%.

Μαξίμου: Ψυχραιμία...

Η φθορά των κυβερνητικών εταίρων γίνεται εμφανής δυόμισι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου –και πριν ανακοινωθούν επισήμως τα μέτρα των 12 (τουλάχιστον) δισ. ευρώ.

Από το Μαξίμου συνιστούν “ψυχραιμία”, με το επιχείρημα ότι “είναι λογικό να υπάρχει αντίδραση των πολιτών”, καθώς αυτή τη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με μία ακόμη λαίλαπα χωρίς να βλέπουν “φως στο τούνελ”.

Κατά τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, “μ' αυτή την αντίδραση θα πορευθούμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής”, αλλά εμφανίζονται βέβαιοι ότι αμέσως μετά το κλίμα θα αλλάξει. Γιατί; “Διότι θα κερδίσουμε την επιμήκυνση χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση” και, άρα, θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται “η ψυχολογία των πολιτών”.

Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 25%, ΣΥΡΙΖΑ 24% στο 10,5% η Χρυσή Αυγή
 
Top