thumb
Ακούμε αυτές τις μέρες κριτική και ανάθεμα για όσους έχουν συγγενική σχέση με βουλευτές και τους έχουν προσλάβει για όσο διαρκεί η θητεία τους σε θέση υπαλλήλου όπως προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα, διαβάσαμε και διαρροές από το Μάξιμου ότι ο Πρωθυπουργός θα απαγορεύσει να διορίζονται συγγενείς πρώτου βαθμού σε αυτές τις θέσεις. Αυτό, εκτός από...
επικοινωνιακή μπουρδολογία, είναι και παράνομο, αφού καταργεί το δικαίωμα σε πολίτες να μετέχουν σε διαδικασίες προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους.
Το θέμα είναι να μη γίνεται κατάχρηση του νόμου και διορίζει ο βουλευτής τη γυναίκα του ή τις θυγατέρες του με το κριτήριο να... κάθονται σπίτι και να πληρώνονται! Και προφανώς να μη γίνεται κατάχρηση του νόμου με το πρόσχημα της εμπιστοσύνης για τους συνεργάτες... Νάτο λοιπόν, πάλι, το νόμιμο και ηθικό στην πολιτική. Πάντως οι κακές γλώσσες λένε ότι συνόδευσε τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό γιατί τον θεωρεί μπόσικο και σε άλλες υποχωρήσεις. Οι πιο μετριοπαθείς, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι το τα ξίδι γίνεται προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δυο ανδρών, που το τελευταίο διάστημα είναι τεταμένες. Θα φανεί από το εάν θα γυρίσουν και οι δυο στην Ελλάδα.  Α.Χ.

 
Top