Από το  
megalo-limani
Η λέξη εκμετάλλευση είναι λίγη μπροστά σε αυτό που πραγματικά ισχύει για τους εργαζόμενους των δήμων που «ενοικιάστηκαν» στους Δήμους με πεντάμηνη σύμβαση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τις «αμαρτωλές» Μ.Κ.Ο.
Έχουμε εναντιωθεί πολλές φορές μέσα από τη ιστοσελίδα μας αλλά και σε συνδικαλιστικό πρωτίστως επίπεδο για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την συγκεκριμένη μέθοδο που αποτελεί μια εφεύρεση του συστήματος που αντικαθιστά τα παλιά Stage, εξυπηρετώντας ουσιαστικά μόνο τις πελατειακές σχέσεις των δημάρχων.
 

Ωστόσο όμως θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του σ.κ. να προστατέψει τους εργαζομένους που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα από την στυγνή εκμετάλλευση, τόσο των Δημάρχων οι οποίοι ακολουθώντας την ρήση «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πολλούς» τους χρησιμοποιεί παρανόμως σε τελείως διαφορετικές εργασίες από αυτές που αναγράφονται στο μνημόνιο συνεργασίας και στις συμβάσεις τους, όσο και των Μ.Κ.Ο που τους αφήνουν απλήρωτους επί μήνες χωρίς κανείς να ξέρει και να μπορεί να απαντήσει πότε ακριβώς και αν τελικά πληρωθούν.
 
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας είναι παράνομο να τοποθετηθούν  για παράδειγμα στην υπηρεσία της καθαριότητας – αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων -  η οποία υπηρεσία καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Και τούτο γιατί δεν προκύπτει από την σύμβαση που υπόγραψαν, αλλά στο ότι  στους συγκεκριμένους εργαζόμενους  δεν καταβάλλεται βαρέο ένσημο, δεν καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, και δεν δικαιούται μέσα ατομικής προστασίας και γάλα.
 
Τα πρωτοβάθμια σωματεία με την στήριξη της Ομοσπονδίας πρέπει να προστατέψουν τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας  ώστε να μην γίνονται έρμαια στα χέρια των αδίστακτων δημάρχων που το τσουχτερό πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν σε περίπτωση καταγγελίας και είναι 40.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο, δεν αποτελεί γι’ αυτούς ανασταλτικό παράγοντα. 

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ : ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΜΚΟ...
ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ...
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!
ΔΙΟΤΙ ΩΣ "ΚΑΙΣΑΡΑΣ" ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ...
ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ!!!
 
Top