Πόσο ακόμη; Νέα άνοδο της ανεργίας αναμένουν οι εργοδότες!


Περαιτέρω μειώσεις στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν αναμένουν οι Έλληνες εργοδότες κατά το Δ’ Τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης της Manpower.
Αναλυτικότερα, το 65% των εργοδοτών δεν προβλέπουν κάποια μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων, το 9% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των εργαζομένων και το 25% μείωση. Με βάση αυτές τις προβλέψεις, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο -16%.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές διακυμάνσεις ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2012 διαμορφώνεται στο -15%, διατηρώντας το αρνητικό του πρόσημο για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εμφανίζει μείωση της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Δυσοίωνες προοπτικές για Αττική και Βόρεια Ελλάδα
Οι εργοδότες και στις δύο περιφέρειες αναφέρουν δυσοίωνες προοπτικές προσλήψεων για το ερχόμενο τρίμηνο.
Στη Βόρεια Ελλάδα, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε -17%, ενώ οι Προοπτικές για την Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής καταγράφονται στο -14%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι Προοπτικές είναι μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παραμένουν στα ίδια επίπεδα στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα σχέδια προσλήψεων είναι εξασθενημένα και στις δύο περιφέρειες. Οι Προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα μειώνονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αναφέρεται μείωση 2 ποσοστιαίων μονάδων στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.​
ΠΗΓΗ: star.gr
 
Top