Συνωστισμός στα φαρμακεία του Πειραιά
Κανονικά χορηγούνται σήμερα από τα φαρμακεία του Πειραιά και των όμορων δήμων φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ήδη στα φαρμακεία του κέντρου της πόλης παρατηρείται συνωστισμός και ελλείψεις σε πολλά σκευάσματα, ωστόσο η διοίκηση του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά ενημερώνει ότι στη δύναμή του είναι και τα φαρμακεία του Κορυδαλλού, της Δραπετσώνας, της Σαλαμίνας, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Ρέντη, του Μοσχάτου και του Φαλήρου, από τα οποία επίσης χορηγούνται φάρμακα με πίστωση.
Σε όλη τη χώρα, μαζί με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής ο οποίος συνεδριάζει αύριο, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις άλλοι 17 φαρμακευτικοί σύλλογοι. Πρόκειται για τους συλλόγους στους νομούς: Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.
ert.gr
 
Top