Θα κοπεί το χαμόγελο για 80.000 ιδιοκτήτες ΙΧ! Τους ψάχνει η εφορία!

Ο έξυπνος ιδιοκτήτης IX από τη μύτη πιάνεται… ή καλύτερα από το πληροφοριακό σύστημα taxisnet, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να διασταυρώνει ποιος, πότε και αν έχει εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 80.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν πιαστεί στη φάκα του taxisnet, επειδή εμφανίζονται να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για τη χρονιά που διανύουμε.
Διασταύρωση… καρμανιόλα!!
Σε αντίθεση με το παρελθόν, στις μέρες κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει αφού κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων “τρέχει” ένα ειδικό πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων.
Συγκεκριμένα, διασταυρώνονται τα στοιχεία οχημάτων που δηλώνουν στη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι ότι κατέχουν με τα στοιχεία από το αρχείο καταβολής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων βάσει των στοιχείων πληρωμής των τελών που έχει συλλέξει από τράπεζες και τα δημόσια ταμεία στις εφορίες.
Όταν εντοπίζεται ένα όχημα για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος του ιδιοκτήτη ενσωματώνεται ειδοποίηση με την οποία καλείται ο τελευταίες να προσέλθει στην εφορία. Εκεί θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβάλει το τέλος (π.χ. έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο) και να υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις για τη μη πληρωμή του.​
ΠΗΓΗ: star.gr
 
Top