3η Σεπτέμβρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοταχώς στο πολιτικό φιάσκο!


Προσωπικά χαίρομαι που ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται και τιμά τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης.
Ακόμα, όμως, δεν το έχει αποδείξει και στην πράξη, μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ από συνονθύλευμα θολοκουλτουριάρηδων, ελληνοφοβικών και εθνομηδενιστών (υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις), σε πατριωτικό δημοκρατικό κόμμα. Μέχρι να το κάνει, οι επικλήσεις στις αρχές και τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορούν να ερμηνευθούν αλλιώς παρά ως κενό γράμμα. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μίλαγε ίσως και για διγλωσσία, δημαγωγία, ψηφοθηρία και πολιτική εξαπάτηση!
Θα υπενθυμίσω ότι πέρα από τα οικονομικά και κοινωνικά θέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΝασπισμός δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους στα εθνικά μας, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος και σε πολλές περιπτώσεις, όταν η επικαιρότητα προσφέρεται, αποφεύγουν να πάρουν θέση.
Ούτε έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής επί του τουρκικού προβλήματος.
Η σιωπή τους θα μπορούσε να θεωρηθεί από ανησυχητική έως ύποπτη, όταν «συνιστώσες» του εν λόγω κόμματος διαδίδουν στην κοινωνία μας θέσεις αντεθνικές και ανθελληνικές, διακηρυγμένες και επίσημες από την πλευρά τους.
Η Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να είναι το δόλωμα για να «τσιμπήσει» ο δημοκρατικός λαός. Η Εθνική Ανεξαρτησία ήταν και θα είναι για όλους τους δημοκρατικούς η υπέρτατη αξία. Οφείλεις να ζεις για να την υπηρετείς με την καρδιά και τη λογική σου και όχι να την επικαλείσαι όπως ο κάθε καιροσκόπος πατριδοκάπηλος…
Ο συνειδητοποιημένος δημοκρατικός λαός της Ελλάδας -αυτή την ισχυρή αίσθηση έχω- αντιλαμβάνεται πλέον πολύ καλά τι συμβαίνει.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι κάθε ημέρα που περνά πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν πολυπληθείς κοινωνικές και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σε «ηλεκτρισμένη» συνεννόηση δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, με πατριωτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητεύσει (όπως ευρέως ακούγεται) τις προσδοκίες πολλών που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η Ελλάδα είναι η ψυχή μας και η Δημοκρατία η συνείδησή μας.
Αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και όλων των κοινωνικών αγώνων που δόθηκαν στον τόπο μας από την αρχαιότητα.
Η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, που συνδιοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νέο Αγωνιστή, θα ήταν «νομιμοποιημένη» στις συνειδήσεις των δημοκρατικών πολιτών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδείξει από τις εκλογές του Ιουνίου και μετά ότι πολιτευόταν σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές της διακήρυξης,αρχές και αξίες που φυσικά και δεν κατοικούν πλέον στο ΠΑΣΟΚ.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις ότι παραμένει το ίδιο εθνικά επικίνδυνα «αδιόρθωτος», αυτό που αισθάνεται ο κάθε δημοκράτης και πατριώτης στον τόπο είναι ότι η εκδήλωση αυτή πρόκειται για έναν μετέωρο οπορτουνισμό, μια αγχωμένη κίνηση απελπισίας να πείσει το δημοκρατικό λαό να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ οργανωτικά και πολιτικά, μιας και η προσέλευση πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις οργανωμένες τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται ως μηδενική.
Θεωρώ ότι η εκδήλωση αδικεί και τους ανθρώπους του Νέου Αγωνιστή, των οποίων η φιλοπατρία είναι γνωστή.
Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η όλη ιστορία κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό φιάσκο, αφού και το δημοκρατικό λαό δεν θα καταφέρει να πείσει και θα θέσει σε κίνδυνο την εύθραυστη ενότητα των ποικιλόμορφων ΣΥΡΙΖΑίικων συνιστωσών…
Στέφανος Μυτιληναίος
 
Top