Δυστυχώς, παρά τις προεκλογικές «κορώνες» για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, για μη περικοπή μισθών και συντάξεων, για ανάπτυξη και άλλα τέτοια που ήθελαν να ακούσουν οι ψηφοφόροι, ο κ. Σαμαράς έκρυψε επιμελώς αυτό που πραγματικά είχε στο μυαλό του να εφαρμόσει μετεκλογικά. Όπως αποδεικνύεται σήμερα, αυτό που είχε πραγματικά στο μυαλό του ήταν....
να εμφανίσει τον ελληνικό λαό ως υπάκουο υποτακτικό στις επιθυμίες των Γερμανών, προσβλέποντας προφανώς στον οίκτο τους.

Στην ουσία η πολιτική Σαμαρά, η οποία μάλλον θα είναι και η τελευταία αυτού του είδους για την Ελλάδα, λέει προς το πραγματικό αφεντικό της ΕΕ, δηλαδή την Γερμανία: «Ορίστε, εμείς εξαθλιωνόμαστε πλήρως, εφαρμόζοντας αυτά που μας λέτε. Περιμένουμε τώρα και από εσάς να δείξετε οίκτο». Όμως, παριστάνοντας τον υπάκουο υποτακτικό και προσφέροντας ως δώρο την Εθνική σου Κυριαρχία στις ορέξεις των Γερμανών οι οποίοι ονειρεύονται κυριαρχία στην Ευρώπη, προκειμένου να επιτύχεις τον οίκτο του αφεντικού σου δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος επιτυχίας και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος εξωτερικής πολιτικής ενός υπομονετικού, πλην υπερήφανου λαού.
 
Top