Στο μέλλον οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίρνουν δώρα μόνο από τον Άγιο Βασίλη!!!
«Μαχαίρι» μπαίνει σύμφωνα με πληροφορίες και στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθούν περί τα 700 εκατ. ευρώ το χρόνο, για το πακέτο μέτρων των 11.5 δις ευρώ.
Υπενθυμίζουμε πως μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ ως επίδομα αδείας, χίλια ευρώ δηλαδή μικτά τον χρόνο.
Ένα τέτοιο σενάριο ωστόσο… θα προκαλούσε αντιδράσεις αφού πρόκειται για οριζόντια παρέμβαση, γιατί αφενός αφορά αφορά όλους τους υπαλλήλους και αφετέρου δεν προβλέπεται κλιμάκωση κατά την εφαρμογή του ανάλογα με το ύψος των αποδοχών.
Πως θα διαμορφωθεί η τσέπη του δημόσιου υπαλλήλου αν το μέτρο πάρει σάρκα και οστά;
Έχουμε και λέμε, έστω για παράδειγμα ένας υπάλληλος λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ θα χάσει 1.000 ευρώ τον χρόνο, όμως το ίδιο ποσό θα χάσει και ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.550 ευρώ τον μήνα.
Αν και στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα δύσκολο μέτρο, υποστηρίζουν παράλληλα πως η τρόικα επιμένει ότι πρέπει να γίνει σημαντική μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο.
Τονίζουν ότι αναζητείται εκείνη η φόρμουλα που θα τους επιτρέψει να μην κοπούν περαιτέρω οι μισθοί, στους οποίους από το 2010 έχει μπει ψαλίδι μεταξύ 30% και 48%, αναφέρει το star.gr.
 
Top