Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν στην 23η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισοδυναμούν με αντιδημοκρατική, θεσμική εκτροπή πρώτου μεγέθους. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχόλια και παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων, ενώ παρόντες ήταν 21, μετρήθηκε και η Ρένα Μόσχου ως παρούσα, μετά από συμφωνία δημοτικών συμβούλων και της αντιπολίτευσης ώστε να υπάρξει απαρτία και να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις μόνο για τα δυο από τα έξι θέματα. Το ένα αφορούσε αυστηρά υπηρεσιακό θέμα για την συγκρότηση επιτροπών και το άλλο την ανάθεση με την διαδικασία διαπραγμάτευσης, μέρους των δρομολογίων, της μεταφοράς μαθητών των σχολείων ειδικής αγωγής του Δήμου για τη νέα σχολική χρονιά.

Εν ολίγοις ήταν μια κίνηση καλής θέλησης της Αντιπολίτευσης ώστε να προχωρήσουν τα δυο. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς τον ανεκδιήγητο κύριο Τζανή, ο οποίος στην συνέχεια, αφού δηλαδή ψηφίστηκαν τα δυο θέματα και θα έπρεπε βάσει της άτυπης συμφωνίας να λήξει η συνεδρίαση, ήθελε να συζητηθούν και τα άλλα θέματα! Εν ολίγοις τους έλεγε, στους συμβούλους της Αντιπολίτευσης, "Σας την έφερα". "Σας έβαλα να μου κάνετε τεχνική απαρτία, σας εξέθεσα και τώρα θα πάω να περάσω και άλλα θέματα".

Όπως ήταν λογικό, η συμπεριφορά αυτή τροφοδότησε την ιδιαίτερη αντίδραση τόσο του Ηλία Πατίδη, όσο και του Γιώργου Τσιρίδη που κυριολεκτικά εξοργίστηκαν με το ανοικτό δούλεμα. Ωστόσο αντιδράσεις υπήρχαν και μέσα από την παράταξη του Τζανή, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Μαρτάκη, ο οποίος σε κάποια φάση μάλιστα αποχώρησε.

Έτσι η "συνεδρίαση" έληξε εκ των πραγμάτων με άλλους συμβούλους να ξέρουν ότι την επόμενη θα γίνει νέο Έκτακτο Συμβούλιο για τα υπόλοιπα θέματα. και άλλους να ξέρουν -κακώς-ότι θα συνεχιστεί η συνεδρίαση (ποια συνεδρίαση;).
Ε! Την άλλη μέρα έγινε το εντελώς τρελό. Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 12.00 μ.μ. Ο Ζούπης, ο οποίος έλειπε την προηγούμενη μέρα, μπαίνοντας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12.02, είδε τον Λουκά Τζανή και τρεις Δημοτικούς Συμβούλους (τους Μαθιουδάκη, Καψοκόλη, Δαβγιώτη) να "τελειώνουν" την δήθεν συνεχιζόμενη συνεδρίαση! Είχαν προχωρήσει δηλαδή εντελώς παράτυπα σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση, που ακόμα και για να γινόταν αυτή χρειάζονταν 12 δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί μαζεύτηκαν 3, δήλωσαν προφανώς και άλλους 9 τουλάχιστον που δεν παραβρίσκονταν και πήραν μέσα σε 2΄για 3 θέματα!! Ο απόλυτος ευτελισμός της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά από λίγο εμφανίστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Οικονομάκης, Θεοχάρης, όταν όλα είχαν λήξει με την διαδικασία "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε". Το παράδοξο δε ήταν, ότι στο χαρτί των υπογραφόντων ως παρόντες εμφανίζονταν διάφοροι σύμβουλοι που δεν παραβρίσκονταν (πχ Σενικίδου, Σαρηγεωργίου και άλλοι 5-6). Το χαρτί αυτό το είχε ο υπεύθυνος υπάλληλος του Γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά, ο Ζαχαρίας Ζούπης έκανε παράσταση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Μαρτάκη για να διαμαρτυρηθεί για όλο αυτό το θέατρο παραλόγου. Σημειωτέον, ότι ο κ. Μαρτάκης δεν ήταν κάτω στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα της "μαϊμού" συνεδρίασης! 
Μαζί με τον Ζούπη ήταν και ο Γιώργος Τσιρίδης και η Ξένια Φωτίου. Η συνάντηση τελείωσε με την σαφή προειδοποίηση του Ζαχαρία Ζούπη, ότι θα προβεί σε καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
Έπεται συνέχεια...
Αυτά είναι τα χάλια μας στον Δήμο επί Διοίκησης κυρίου Τζανή
keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr 
 
Top