Ανακαλύφθηκαν τα οστά ενός άγνωστου προγόνου

Τα απολιθωμένα οστά τριών ανθρώπων ανακάλυψαν οι παλαιοντολόγοι στην Κίνα. Το εντυπωσιακό της ανακάλυψης όμως έγκειται στο ότι τα ευρήματα αυτά δεν ταιριάζουν με κανένα από τα μέχρι σήμερα γνωστά είδη ανθρώπου και οι επιστήμονες θεωρούν ότι ανακάλυψαν ένα νέο είδος ανθρώπου, άγνωστο μέχρι σήμερα.
Η ανάλυση των οστών έδειξε ότι τα άτομα αυτά είχαν ανθρώπινα ανατομικά χαρακτηριστικά, αρχαϊκά και σύγχρονα ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν οι παλαιοανθρωπολόγοι, η έκθεση των οποίων δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση PloS One. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στην Ανατολική Ασία ένα νέο είδος το οποίο να έχει ζήσει σε μια τόσο κοντινή με τη δική μας περίοδο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα άτομα αυτά έζησαν περίπου 14.500-11.500 χρόνια πριν από την εποχή μας.
Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς φωτίζει ένα στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και την έναρξη του εποικισμού της Ασίας. Το νέο είδος θεωρείται ότι χρονικά συνέπεσε με τους σύγχρονους ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν όταν ξεκίνησε στην Κίνα η καλλιέργεια της γης.
Τα απολιθωμένα λείψανα αν και εντοπίστηκαν το 1989 από αρχαιολόγους στο σπήλαιο του Μαλουντόνγκ που βρίσκεται κοντά στο Μενγκζί, στην επαρχία Γιουνάν ξεκίνησαν να μελετώνται από Κινέζους και Αυστραλούς ερευνητές το 2008.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
 
Top