Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την...κυβέρνηση ότι, όχι μόνο δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους μνημονίου, αλλά ούτε καν να συγκροτήσει με επάρκεια ένα υπουργικό συμβούλιο.

«Όσο περνάει ο καιρός, οι ευκαιρίες θα συρρικνώνονται δραματικά. Αυτοί φαίνεται ότι βρίσκονται σε ένα καθεστώς νηφαλιότητας, ψυχραιμίας, αναμονής», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός μέσα από τη διεκδίκησή του απέναντι στην ΕΕ και την τρόικα και μέσα από την ετυμηγορία του στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις έθεσε ψηλά τον πήχη. 

«Ο λαός έβαλε ψηλά τον πήχη για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28 του μήνα, όμως βλέπω ότι αυτόν τον πήχη δεν θα τον ρίξει η κυβέρνηση, αλλά δεν θα τον ρίξει γιατί δεν θα προσπαθήσει καν να τον υπερβεί και θα περάσει από κάτω», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι, τα τρία μνημονιακά κόμματα, που πήραν εντολή να κυβερνήσουν, εξάντλησαν όλο το σχεδιασμό τους στην αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδόμηση του προγράμματός του. 

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα μην πάνε χαμένες «οι δυνατότητες που δημιουργήθηκαν από τους αγώνες, το λαό και τη λαϊκή ετυμηγορία, διότι η Ελλάδα δικαιούται μιας άλλης ευκαιρίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξύτατα δημοσιονομικά της προβλήματα που δεν αντιμετωπίζονται με την πιστή εφαρμογή των μνημονίων που μας οδηγούν στη χρεοκοπία».
 
Top