Ο νεότερος Δημοτικός σύμβουλος στη χώρα, μετά το χτεσινό επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κατέθεσε δημόσια (μέσω facebook) τις σκέψεις του για τη ΔΗΚΕΠΑ.
"Δυστυχώς χθες στο δημοτικό συμβούλιο δεν μπόρεσα να τοποθετηθώ, λόγω του ότι υπήρχε μεγάλη ένταση, εκνευρισμός, λογομαχίες και πόλωση, ώστε να δικαιολογήσω την αρνητική ψήφο μου στο θέμα της χρηματοδότησης της ΔΗΚΕΠΑ (να σημειώσω ότι μέχρι τώρα είχα ψηφίσει θετικά σε οτιδήποτε σχετικό εμφανιζόταν ως "βήμα" για την πληρωμή των εργαζομένων).
Ομολογουμένως, ο κ.Χρονόπουλος με την μεγάλη εμπειρία που
 διαθέτει, βρίσκει τεχνικές και λύσεις σε πολλά προβλήματα. Δεν διαφωνώ τόσο με την λογική του. Όμως, για τους παρακάτω λόγους, είχα την ηθική υποχρέωση να ψηφίσω ΚΑΤΑ στο συγκεκριμένο θέμα έτσι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ, ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ για την ΔΗΚΕΠΑ:
1)Κατ’ εξακολούθηση τίθεται η λογική των "καλών" Δημοτικών Συμβούλων που θέλουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και των "κακών" που δεν ψηφίζουν στα εντάλματα. Αυτή η λογική είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, καθώς:
-Η διοίκηση έχει την ευθύνη για την κακή εικόνα και την κακή λειτουργία της επιχείρησης. Δεν μπορεί να μεταφέρει την ευθύνη στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους, επειδή δεν ψηφίζουν αυτά που θα έπρεπε η ίδια να μαζεύεται και να τα «περνάει» στο Δ.Σ. (έχει ακόμα 21 ψήφους, ακριβώς όσες χρειάζεται ακόμα και για τα αυξημένης πλειοψηφίας).
-Καταλύεται έτσι η έννοια της πολιτικής ψήφου και μας αναγκάζει να μετράμε κουκιά και να ψηφίζουμε εκβιαστικά και όχι με πολιτικά κριτήρια. Είχα προειδοποιήσει στο τελευταίο συμβούλιο, όταν είχε έρθει το σχέδιο δράσης της επιχείρησης χωρίς καμιά πολιτική διαδικασία πριν, ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω κάτι εκβιαστικά και όχι επειδή συμφωνώ πολιτικά.
Δεν γίνεται, με απλά λόγια, η διοίκηση "να την βγάζει λάδι" επειδή ψηφίζει ΥΠΕΡ σε εντάλματα που υποτίθεται ότι διορθώνουν ΔΙΚΑ ΤΗΣ λάθη. Δεν γίνεται να ψηφίζουμε με κριτήριο το αν "βγαίνουν" τα κουκιά και όχι με βάση την πολιτική μας άποψη.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να έχουν την ευχέρεια να ψηφίσουν ή όχι ένα θέμα. Όχι να δέχονται εκβιασμούς ότι δεν «φτάνουν» οι ψήφοι και να ψηφίζουν «ΝΑΙ σε όλα».
Η ψήφος μου εκφράζει κυρίως, ψήφο διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτή τη λογική.
2)Βάζει τους εργαζόμενους και το Δημοτικό Συμβούλιο στην λογική, ότι φταίει η γραφειοκρατία και τα εντάλματα που η επιχείρηση είναι σε αυτή τη κατάσταση. Αντιθέτως, έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη η διοίκηση και ο Δήμαρχος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους δυναμικά και όχι να μπλέκουν σε διαδικασίες που αφορούν εντάλματα και "χίλιους-δυό" λόγους για τους οποίους υποτίθεται δεν πληρώνονται. Ο λόγος που δεν πληρώνονται είναι ότι η διοίκηση δεν έχει αντιμετωπίσει συνολικά, ούτε σε επίπεδο επιχείρησης ούτε σε επίπεδο Δήμου, την κατάσταση. Προσπάθησε να συμβιβαστεί με την κεντρική εξουσία και την πρώην Κυβέρνηση και όχι να συγκρουστεί ουσιαστικά μαζί της και να διαμορφώσει καλύτερους όρους. Επέλεξε να στηρίξει θεσμικά (στη ΠΕΔΑ) το μνημόνιο, έστω και αν δεν το έκανε επίσημα και δεν το φανέρωσε, δηλαδή τις πολιτικές που συμπιέζουν τους Δήμους.
3)Το ειδικότερο ζήτημα της επιχείρησης, με τις παρούσες συνθήκες, θέλει συνολική αντιμετώπιση, με στόχο να μην σταματήσουν οι υπηρεσίες της προς την πόλη και τους πολίτες, αλλά και την προστασία των εργαζόμενων. Δεν θα φέρουν την λύση τα εντάλματα και οι γραφειοκρατίες, την στιγμή που η διοίκηση συνεχίζει την ίδια πορεία η οποία έφερε την επιχείρηση ως εδώ. Πρέπει να δοθεί συνολική λύση και υπάρχουν εναλλακτικές (συνολικές) προτάσεις διατυπωμένες και στο δημοτικό συμβούλιο.
4)Πολλά από αυτά που καλούμαστε να ψηφίσουμε, ενώ φαίνεται να δίνουν λύσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση υλοποιήσιμα, είτε δεν εγκρίνονται τελικά (και το ξέρει η διοίκηση από πριν) από την πάρεδρο. Άρα σε μεγάλο βαθμό πρόκειται και για εξαπάτηση των εργαζομένων.
Η ψήφος μου εκφράζει το "φτάνει πια" με τις ψεύτικες ελπίδες, τα "μπαλώματα" και τις διορθώσεις. Να αλλάξει τελείως η πολιτική με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση την επιχείρηση.
Σημείωση: Όσον αφορά την συμμετοχή μου στη ΔΗΚΕΠΑ για ένα μικρό χρονικό διάστημα και την προσπάθεια να μου προσάψουν ευθύνες από την διοίκηση, έχω να αναφέρω τα εξής:
Μου είχε ζητηθεί τρεις φορές, έντονα, να συμμετέχω στο διοικητικό της επιχείρησης. Το αποφάσισα την τρίτη φορά, μετά από πιέσεις, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν θα μπορέσω να προσφέρω κάτι, για διάφορους (πολιτικούς ή όχι) λόγους οι οποίοι θα με εμπόδιζαν. Επιβεβαιώθηκα, καθώς παρά τον χρόνο και τον κόπο που θυσίασα προσπαθώντας να βοηθήσω, δεν συμμετείχα σε καμία σοβαρή και ουσιαστική απόφαση για την πορεία της επιχείρησης. Συνεπώς, μαζί με την σκέψη μου να φύγω τελείως από την δημοτική ομάδα της διοίκησης, ήταν ηθική υποχρέωση να αποχωρήσω αρχικά από την επιχείρηση".



ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πολύ ωραίο κείμενο και στοιχειοθετημένο πολιτικά από τον Μπάμπη... Δεν έχουμε καμία αυταπάτη, ότι μπορεί ο Δήμαρχος να προβληματιστεί από αυτά που λέει ένας νέος άνθρωπος που τον πίστεψε και αγωνίστηκε δίπλα του, αλλά τον απογοήτευσε (όπως και τους περισσότερους)... 
Για τον Τζανή ΠΑΝΤΑ φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, εκτός από τον ίδιο... Κλασική αρρώστια των πολιτικών το καλάμι και ο Τζανής το καβάλησε πολύ γρήγορα...
πηγη
 
Top