Προβληματισμός Βενιζέλου για το μέλλον του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από την βαριά ήττα της 6ης Μαϊου ο Ε. Βενιζέλος και επειδή αισθάνεται πως δεν θα μακροημερεύσει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βλέπει παντού εχθρούς και δολοπλόκους, που θέλουν το κακό του. Αυτή την αίσθηση αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της περασμένης εβδομάδος.
Και δεν σχημάτισαν την εικόνα αυτή από το διαρκώς «θυμωμένο» ύφος που εξέπεμπε στην ομιλία του, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε όσους δεν έδειξαν διάθεση να τον χειροκροτήσουν ή έκαναν το λάθος να προβάλλουν ενστάσεις για την σύνθεση των κλιμακίων του κόμματος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κυριακάτικης Δημοκρατίας όταν ο Ε. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του προς τα στελέχη του κόμματος δεν έκρυψε την δυσφορία του επειδή το χειροκρότημα που εισέπραξε δεν είχε τα χαρακτηριστικά του αυθόρμητου ενθουσιασμού και του ειλικρινούς πάθους.
Ένιωσε στις αντιδράσεις των κομματικών στελεχών τα «παλαμάκια της αγγαρείας» με αποτέλεσμα να μην διστάσει να τους εγκαλέσει για την απροθυμία τους αυτή. «Δεν έχουμε κάμερες, όσοι δεν θέλετε να χειροκροτήσετε, μην το κάνετε με το ζόρι» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας με αυτό το πικρόχολο σχόλιο την έντονη ενόχληση του.
Φυσικά τα νεύρα του ήταν τσιτωμένα και από τις παρεμβάσεις ορισμένων μελών της πολυπληθούς εκλογικής επιτροπής επειδή αμφισβήτησαν την προεκλογική στρατηγική που ακολουθεί εν όψει της επαναληπτικής αναμέτρησης του Ιουνίου. Κυρίως για το γεγονός ότι τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να την φέρουν εις πέρας δεν απολαμβάνουν την εκτίμηση του εκλογικού σώματος. Σε κάποια στιγμή σηκώθηκε ένα στέλεχος και του είπε:
«Χρειάζεται να γίνει ένα face control στους ανθρώπους που στέλνουμε κλιμάκια. Διότι οι περισσότεροι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στον κόσμο, ούτε συμπαθείς. Δεν αρέσουμε πρόεδρε, όπως είχε πει κάποτε και η Μελίνα Μερκούρη…» ήταν μια από τις παρατηρήσεις που έγιναν. Άλλα στελέχη του έθεσαν το ερώτημα γιατί δεν έχει «γίνει μια γενναία ανάλυση και αποτίμηση του καταστροφικού εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαίου». Η απάντηση του Ε. Βενιζέλου ήταν πως «δεν είχαμε τον χρόνο και πως μια πρώτη αποτίμηση έγινε σε στενότερο πλαίσιο«.
Ωστόσο ακόμη και τους ανθρώπους που όρισε να απαρτίσουν τα κλιμάκια της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος έδειξε να μην τα εμπιστεύεται. Για τον λόγο αυτό τους ζήτησε μετά από κάθε τους επίσκεψη στην περιοχή που έχουν αναλάβει να στέλνουν στο γραφείο του αναλυτική περιγραφή με το τι έκαναν, ποιους είδαν και πως τους αντιμετώπισαν.
Στο πλαίσιο αυτής της «καχύποπτης πίεσης«που άσκησε σε βάρος τους οι πληροφορίες αναφέρουν πως προκάλεσε την αντίδραση τους σχετικά με την ειλικρινή τους πρόθεση να συμβάλλουν στην προσπάθεια. «Αυτό είναι το σχέδιο, όσοι δεν μπορείτε ή δεν θέλετε ή έχετε επιφυλάξεις να μας το πείτε από τώρα για να μην συμμετέχετε. Καλύτερα να είμαστε ξεκάθαροι για να μην κάνετε ότι τρέχετε ούτε εμείς να ψάχνουμε να σας βρούμε» είπε με αυστηρό ύφος.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
 
Top