Τον παρασκηνιακό ρόλο που παίζει ο πρώην πρωθυπουργός –και νυν σύμβουλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης- αποκαλύπτει το πρακτορείο Ρόιτερ…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λουκάς Παπαδήμος τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο μετά τις κάλπες της 6ης Μαΐου και του ζήτησε να πει κάτι «δυνατό» με την ελπίδα να «ξυπνήσουν» οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα. Φυσικά ο κος Παπαδήμος είχε ένα πολύ συγκριμένο κόμμα στο μυαλό του όταν ζητούσε από τον Μπαρόζο να τρομάξει-διότι αυτό έκανε- τους Έλληνες και τις αγορές. Όπως αναφέρει  το σχετικό δημοσίευμα, ο Μπαρόζο σε συνέντευξη του  στην ιταλική τηλεόραση στις 11 Μαΐου, κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή Τσίπρα με την οποία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούσε στις Βρυξέλες ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο. Η απάντηση Μπαρόζο ήταν πράγματι πολύ «ισχυρή» διότι έδειξε ξεκάθαρα την πόρτα της εξόδου από το ευρώ για τη χώρα μας!
 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής  απάντησε «Κοιτάξτε, εάν ένα μέλος του κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ και αυτό ισχύει για κάθε οργανισμό ή θεσμό ή πρότζεκτ».
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της κινδυνολογίας αυτής; Αναταραχή στις παγκόσμιες  αγορές και κριτική στον Μπαρόζο για τα απρεπή σχόλια του. Υπήρχε όμως μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Μπαρόζο είχε πρόθεση ο ίδιος να σηκώσει τόσο πολύ τους τόνους, ιδιαίτερα μέσα σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Το έκανε όμως διότι του είπε να το κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος!
«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν ευθύ αίτημα » λέει πηγή της ίδιας της Κομισιόν με γνώση των γεγονότων, στο Ρόιτερ,  και που κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την «παραγγελιά»!
Να σημειωθεί ότι στις 12 Μαΐου, μια ημέρα μετά την συνέντευξη Μπαρόζο στην ιταλική τηλεόραση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατήγγειλε ότι «εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι... μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ».
Το αίτημα φυσικά Παπαδήμου «δεν έπιασε» παραδέχεται ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται… Η αποκάλυψη για τον παρασκηνιακό αυτό ρόλο του κυρίου  Παπαδήμου στην στήριξη του μνημονίου και την τροφοδότηση σεναρίων τρόμου εντάσσεται σε άρθρο του Ρόιτερ με τις απόπειρες παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας από ευρωπαίους και μη (Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ρομπάι) με σκοπό τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος ώστε να στηρίξουν τα φιλομνημονιακά κόμματα…
 
Top