Το κατώφλι της ανακρίτριας Ανθίας Τσαφίτσα θα διαβούν σήμερα ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας... του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρώην προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως πρόεκυψε απο σχετική έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω.
Και οι τέσσερις αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Τα κατηγορητήρια συντάχθηκαν μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα που διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές από την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργήθηκε στους προσωπικούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων αλλά και των συζύγων τους, φέρεται ότι βρέθηκαν «πλεονάσματα» ύψους 1.040.000 ευρώ για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, περίπου 800.000 για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχ. Λεμούσια, περίπου 6.000.000 ευρώ για τον Μιχάλη Ζορπίδη και 160.000 ευρώ για τον πρώην προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Πηγή:redalert.gr
 
Top