Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,κ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ!
Τελικά έπειτα από αποκλειστικές πληροφορίες μας τα νέα για τον Λουκά Τζανή δεν είναι μόνο απογοητευτικά. Είναι εντελώς απογοητευτικά.
Παρά τη διαφήμιση την οποία έχει χρυσοπληρώσει με λεφτά των δημοτών και το μπαράζ προσλήψεων συμβούλων κατόρθωσε να μην γλιτώνει σχεδόν με τίποτα την εξάμηνη αργία,μιας που διατηρούσε παράλληλα με το αξίωμα του δημάρχου και την επαγγελματική του ιδιότητα(φαρμακοποιός)!
Και να φανταστείτε ότι για...όλο αυτό το θέμα ευθύνονται κοντινοί του έμμισθοι συνεργάτες που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται γι αυτόν!
Τελικά αποδεικνύεται ότι κάποιοι συνεργάτες του Λουκά Τζανή, είναι "επαγγελματίες" στις απολαβές και "ερασιτέχνες" στην άσκηση των καθηκόντων τους...
Και  όλα αυτά ενώ η  αντιπολίτευση καραδοκεί για να τον ξετινάξει κανονικά. Ήδη έχουν ως δεδομένη την τιμωρία του...και του ετοιμάζουν μεγάλο χουνέρι...
Την καταγγελία σε βάρος του Λουκά Τζανή την είχε υποβάλλει ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου κ. Φ. Μελάς και είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:
«Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής συνεχίζει από την εκλογή του στο αξίωμα αυτό έως σήμερα αδιακόπως να ασκεί πλήρως την επαγγελματική δραστηριότητά του ως φαρμακοποιού μέσω του φαρμακείου που διατηρεί στο Κερατσίνι επί της οδού Αντ. Γιαννουρή αριθ. 30».
Επιπροσθέτως ο κ. Μελάς ζήτησε,από τον ελεγκτή Νομιμότητας να κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες για τον έλεγχό του, καθώς:
«Με δεδομένο ότι μόνη της η συνέχιση της επαγγελματικής δραστηριότητας του κ. δημάρχου συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος, ήτοι πειθαρχικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τις ως άνω κυρώσεις (σ.σ.: επισείει ποινές αργίας έως έξι μηνών έως και έκπτωση από αξίωμα σύμφωνα με το άρθρο 233 του "Καλλικράτη"), παρακαλώ όπως με βάση τα προεκτιθέμενα κινήσετε τη νόμιμη διαδικασία ελέγχου του, στο πλαίσιο της οποίας πρέπει να διακριβωθεί επισήμως και το ενδεχόμενο αν ο κ. Δήμαρχος, ασκών την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητά του, εκμεταλλεύεται τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν. 3852/2010 με βάση τον οποίο υποχρεώνει το δήμο να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές του ως φαρμακοποιού. Μόνη της η απόκρυψη από το δήμο ότι συνεχίζει την επαγγελματική δραστηριότητά του συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος.
Εάν και εφόσον ο κ. δήμαρχος έχει τυχόν δηλώσει ψευδώς (πράγμα που δε γνωρίζω, αλλά μπορεί ευκόλως να διαπιστωθεί) προς το δήμο ότι έχει αναστείλει την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητος, τότε θα έχει εξαπατήσει (πράγμα που απεύχομαι) τα δημοτικά όργανα ώστε να υποχρεώσει αυτά να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Οπότε θα έχει διαπράξει και αξιόποινη πράξη.
Πάντως, η τυχόν εκ μέρους του εκμετάλλευση της διατάξεως της εν λόγω παρ. 2 του άρθρου 16 αποδεικνύει άνευ ετέρου δόλο του και πειθαρχικώς συνιστά επιβαρυντική περίσταση».





 
Top