Η πρώτη ομάδα της Ευρώπης που κατακτά τον εγχώριο τίτλο έγιναν οι Ερυθρόλευκοι και ο ξένος Τύπος υποκλίνεται στο σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε που έφτασε τα 39.
Η ομάδα του Βάσκου έγινε η πρώτη πρωταθλήτριας της Ευρώπης και η είδηση για το 39ο έπαιξε αμέσως στον Τύπο. Εκτός από ισπανικά και ισπανόφωνα Μέσα Ενημέρωσης αναφορά στο επίτευγμα των Πειραιωτών έκανε το «κέντρο ερευνών και ιστορίας στατιστικών ισπανικού ποδοσφαίρου» που είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής. Το «Cihefe» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ισπανοί στην Ελλάδα. Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-1. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα».

Επίσης, ένας πρώην Ευθρόλευκος, ο Αγγλος επιθετικός, Ματ Ντάρμπισαϊρ, έσπευσε να γράψει στον λογαριασμό του στο twitter: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακός που είναι ξανά πρωταθλητές και κατέκτησαν τον τίτλο για 39η φορά. Ηταν προνόμιο να παίξω για αυτή την ομάδα». Ακολουθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου...

As
«Ο Ολυμπιακός του Ισπανού προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ελληνική Superleague κερδίζοντας στην έδρα του Παναιτωλικού (0-1) με γκολ του Μιραλάς. Εχει διαφορά δέκα βαθμών από τον Παναθηναϊκό και απομένουν τρεις αγωνιστικές. Αυτός είναι ο τρίτος τίτλος στην Ελλάδα για τον Βαλβέρδε».

TeInteresa
«Ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα, που έχει στον πάγκο τον, Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε πρωταθλητής στην Superleague μετά τη νίκη (0-1) με τον Παναιτωλικό. Ετσι, ο Βάσκος τεχνικός κατέκτησε τον τρίτο του τίτλο, έχοντας υπό τις οδηγίες του τρεις συμπατριώτες του, τους Ορμπάιθ, Μαρκάνο και Φουστέρ».

Enganche.es
«Ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πρωταθλητής. Αυτό είναι το τρίτο του ελληνικό πρωτάθλημα, νέα επιτυχία για τον 'ισπανικό Ολυμπιακό'».

SigueElDeporte
«Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Είναι ο δεύτερος σερί τίτλος και 39ος στην ιστορία του».

Talented Football
«Ο Ολυμπιακός του Ισπανού Ερνέστο Βαλβέρδε, αναδείχθηκε πρωταθλητής της ελληνικής Superleague, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος».
 
Top