rovlias
Συνωστισμό και διαγκωνισμό στις αιτήσεις για μετατάξεις στο δημόσιο, προκαλεί ο φόβος του λουκέτου και της απόλυσης υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου, δήμων, φορέων και ΔΕΚΟ.
Η δίμηνη προθεσμία που πρόσφατα δόθηκε με σχετική τροπολογία συνδέεται άμεσα με τον εκλογικό κύκλο, προκαλώντας από πολλές πλευρές έντονες αντιδράσεις.
Η προθεσμία λήγει (τυχαίο; δεν νομίζω που λέει και γνωστό σποτ) στις 14 Μαΐου, δηλαδή στην τελευταία πιθανή ημερομηνία εκλογών με βάση το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί τον Μάρτιο, όταν υπεγράφη η σχετική εγκύκλιος περί μετατάξεων του αρμόδιου υφυπουργού κ. Ντίνου Ρόβλια.
Ήδη έχει περάσει ο ένας μήνας προθεσμίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση έχει τύχει πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους «υποψηφίους» δημοσίους υπαλλήλους.
Διαγκωνίζονται για να διασφαλίσουν την θέση τους σε μία υπηρεσία που δεν θα καταργηθεί, αναφέρουν πηγές.
Ο φόβος των υπαλλήλων είναι το Μνημόνιο. Οι ρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει προβλέπουν 150.000 απολύσεις ή συνταξιοδοτήσεις έως το 2015, με επίκεντρο τους φορείς εκτός των υπουργείων και των ανεξάρτητων αρχών.
Θεωρούν λοιπόν, εξηγούν στελέχη που παρακολουθούν το ζήτημα , ότι αν καταφέρουν να τοποθετηθούν σε θέσεις του λεγόμενου ως «στενού» δημοσίου, ακόμη και αν ο φορέας τους καταργηθεί, οι ίδιοι θα παραμείνουν στη θέση που τώρα κατέχουν.
Η ρύθμιση τους βοηθά: όσοι είναι αποσπασμένοι μπορούν να γίνουν μεταταγμένοι. Αρκεί να επιλεγούν.
Σύμφωνα με την εφαρμοστική εγκύκλιο, δίδεται προθεσμία έως τις 14 Μαΐου για υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δήμων και περιφερειών που είναι αποσπασμένοι, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για τη μετάταξή τους στις υπηρεσίες όπου απασχολούνται με απόσπαση.
Μπορούν να μετάσχουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι υπηρετούσαν με απόσπαση τον Νοέμβριο του 2011 και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι.
Από τις 14 Μαρτίου πληροφορίες κάνουν λόγο για βροχή αιτήσεων στις Διευθύνσεις Προσωπικού των υπουργείων.
Όσοι επιλεγούν θα μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση.
Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των οικείων Υπουργών.
Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής.
Moneypost.gr
 
Top