Από το pireasnews.gr
Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, που την οργάνωσαν, η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και η Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και είχε τη στήριξη του Δήμου Πειραιά. Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν των Μανιατών της Κορσικής και της Σαρδηνίας, οι οποίοι παραβρέθηκαν με πολυμελείς αντιπροσωπείες τους.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» κ. Σταύρος Μπαζάκος και η Πρόεδρος των Γυναικών Μάνης κ. Νόρα Μιχαλολιάκου.
Στη συνέχεια υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης ανάμεσα στην Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης από τη μια μεριά και στο Σύλλογο της Κορσικής Cargese – Vitylo και στο Σύλλογο της Σαρδηνίας Prologodi Montresta, Sardegna από την άλλη.


Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ταξίδι με Επιστροφή» του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Παλαμάρη, ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.


Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του ιστορικού – συγγραφέα κ. Σαράντου Καργάκου με θέμα: «Η άλλη Μάνη της Δυτικής Μεσογείου: Καργκέζε, Μασσαλία Βαλεαρίδες».


Τέλος την εκδήλωση έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από τη Μάνη: το χορευτικό συγκρότημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης καθώς και παραδοσιακούς χορούς από την Ιταλία: η «Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού και Παράδοσης».
Σταύρος Λιλόγλου

 
Top