Θα ανοίξουν τα επαγγέλματα; Ναι μην φάτε έχουμε γλάρο. Θα ανοίξουν μόνο όσα επαγγέλματα είναι παρεμβατικά ανίσχυρα. Τα ισχυρά δεν πρόκειται να υποστούν απολύτως τίποτα. Τι έγινε με τους δικηγόρους; Το μόνο που άλλαξε είναι να μπορούν να ιδρυθούν μεγαλοεταιρίες «χταπόδια» σε όλη την Ελλάδα και να επιτρέπεται η διαφήμισή τους στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τίποτε άλλο. Μήπως καταργήθηκε....
η προείσπραξη που επιβάλει συγκεκριμένη κατώτατη αμοιβή; Όχι βέβαια. Που είναι η ελεύθερη οικονομία εδώ; Που είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός για να πέσουν οι δικηγορικές αμοιβές; Πουθενά. Τι κάνουν τρόϊκα και κυβέρνηση; Την πάπια.
Το ίδιο συνέβη με τα ταξί. Μπήκαν ακριβώς τα κριτήρια που ήθελε το συνδικαλιστικό τους όργανο, ώστε να μην αλλάξει απολύτως τίποτα. Τι κάνουν τρόϊκα και κυβέρνηση. Αυτό που ξέρουν, την πάπια. Τα ταξί τα εξαίρεσαν όχι γιατί είναι ισχυρή συνδικαλιστικά η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Μπορούσαν να την καθυποτάξουν όποτε ήθελαν. Όμως τα ταξί έχουν ένα όπλο που το φοβούνται. Είναι, χωρίς να το επιδιώκουν οι ίδιοι οι ταξιτζήδες, οι μεγαλύτεροι προπαγανδιστές, μετά τα ΜΜΕ. Τους χαλάνε τη μαγιά. Αυτή η δυνατότητα που έχουν οι ταξιτζήδες, στην καθημερινή τους τριβή με τους πολίτες, είναι και η μεγάλη τους δύναμη.

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το επαναλαμβάνουμε. Η εξουσία είναι σαν το νερό που ρέει. Όταν βρίσκει σαθρό χώμα και μικρά πετραδάκια, τα παρασέρνει στην κατεύθυνση που κινείται. Όταν όμως βρίσκει σκληρή πέτρα, απλά αλλάζει κατεύθυνση. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η εξουσία. Όταν βρίσκει απλούς και ανοργάνωτους πολίτες, τους παρασέρνει στο διάβα της. Όταν όμως βρίσκει ισχυρά συμφέροντα και ισχυρά οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, αλλάζει κατεύθυνση.

Αν αυτός εδώ ο λαός δεν αφήσει τις κομματικές στάνες και δεν οργανωθεί δημοκρατικά, θα χαθεί στο διάβα της κάθε εξουσίας.  
 
Top