Κατσέλη: Κανένας πλειστηριασμός ακινήτου μέχρι το 2018
Με πρόταση νόμου που κατέθεσαν χθες, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης, ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των χρεών φυσικών προσώπων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος τα δύο τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα προτείνουν το κούρεμα όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων των φυσικών προσώπων και των προσωπικών εταιρειών, αν το σταθερό ετήσιο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 20% από τότε που υπεγράφη η δανειακή σύμβαση.
Όσο για τους ανέργους, προτείνουν να τους δίνεται η δυνατητα της διετούς αναστολής εξυπηρέτησης των δανείων τους. Γα τις παραπάνω κατηγορίες οφειλετών ζτητούν επίσης και την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων μέχρι 31.12.2018 ενώ για τις απαιτήσεις μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ ζητούν παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών.
Επίσης, σήμερα, η κ. Κατσέλη, κατά τη διάρκεια  συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στηνΤεχνόπολη, στο Γκάζι,  είπε πως «οργανωνόμαστε, προχωράμε και θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και στις εκλογές και μετά από αυτές», ενώ ο κ. Καστανίδης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών για να υπάρξει δημοκρατική νομιμοποίηση και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με στελέχη για την προσχώρησή του στο κόμμα.
«Θα προσπαθήσουμε και προεκλογικά να συνάψουμε προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με κόμματα που ασπάζονται τις δικές μας ιδέες», τόνισε η κ. Κατσέλη.
Παράλληλα, οι συνιδρυτές της Κοινωνικής Συμφωνίας χαρακτήρισαν τη νέα δανειακή σύμβαση «επικίνδυνη που δένει χειροπόδαρα τη χώρα» και μίλησαν για ιστορικές ευθύνες τόσο του Ευ.Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, όσο και της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου για την «πρόσδεση» της χώρας μέσω αυτής αναφέρει η iefimerida.gr.
 
Top