Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό και Κοινωνικό Κέντρο του Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, γιορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες. Μια εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο και κυρίως εκπαιδευτικούς και μαθητές μιας και οι Τρεις Ιεράρχες ανακηρύχτηκαν για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα, άγιοι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών.
Πρόσφεραν με τις γνώσεις τους τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. 
Κάθε χρόνο λοιπόν, τιμώνται με μεγαλοπρέπεια από τον πατέρα Πολύκαρπο, προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και ιδρυτή της ιδέας του «Ποιμενικού Αυλού», και τους αξιόλογους συνεργάτες του. Στη φετινή γιορτή υπήρχαν τραγούδια από τις εξαιρετικές χορωδίες του Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου, του Ι.Ν. Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου και τη Μεικτή Χορωδία Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Επίσης  καταπληκτικές οι ορχήστρες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και ειδικά του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου «Ο Ποιμενικός Αυλός» που έχει διακριθεί και στο εξωτερικό.
Εξαιρετική και συγκινητική και η ομιλία του καθηγητή κ. Γ. Μποζώνη με θέμα «Το μεγαλείο των Τριών Ιεραρχών και ο σύγχρονος άνθρωπος».
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές διακρίσεις σε καθηγητές του Δήμου που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.
 
Top