Για τη δημιουργία της "Black Galaxy" ντομάτας, διασταύρωσαν κανονικές ντομάτες με άγριες ποικιλίες. Το σκούρο χρώμα προέρχεται από μια χρωστική ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα βατόμουρα.

Η χρωστική αυτή ουσία είναι φωτοευαίσθητη, έτσι, όσο περισσότερο βλέπει ο ήλιος τη συγκεκριμένη ποικιλία ντομάτας, τόσο πιο σκούρα γίνεται εξωτερικά.

Η εταιρεία που παρήγαγε τη νέα ποικιλία, ειδικεύεται στην παραγωγή υβριδικών λαχανικών.

«Εκτός από το χρώμα, αυτές οι ντομάτες έχουν όλα τα αντιοξειδωτικά πλεονεκτήματα, δήλωσε ένας από τους καλλιεργητές της εταιρείας.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί και να είναι ακόμα πιο θρεπτική, καθώς η μοναδική χρωστική ουσία που περιέχει συγκεντρώνει μεγάλο βαθμό αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C, που είναι γνωστά για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μαύρες ντομάτες δημιούργησαν Ισραηλινοί καλλιεργητέςΤο περίεργο λαχανικό είναι μια διασταύρωση άγριας με καλλιεργημένη ντομάτα.

Η σκέψη για τη δημιουργία της αποσκοπεί στην αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων, λόγω του μοναδικού χρώματός της.

Υπάρχουν ελπίδες ότι θα είναι διαθέσιμη στις τοπικές αγορές εντός ενός έτους.

Η παράξενη ντομάτα θα κάνει το ντεμπούτο της την ερχόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Arava Agricultural R&D.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης, λεμόνια χωρίς κουκούτσια, ένα νέο είδος φράουλας, κόκκινα λεμόνια και καρότα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με κίτρινο, μωβ και ροζ χρώμα.

 
πηγη
 
Top