Αν και δεξιό συντηρητικό κόμμα η Νέα Δημοκρατία, προσπάθησε τόσα χρόνια και υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη, αλλά πολύ περισσότερο υπό την ηγεσία του κ. Καραμανλή, να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι κόμμα του κεντρώου χώρου και σε κάθε περίπτωση, κόμμα του Κεντροδεξιού χώρου. Θυμόμαστε όλοι την απάντηση που είχε δώσει ο τότε αρχηγός της ΝΔ, κατά τη διάρκεια....
ενός προεκλογικού debate, όταν ρωτήθηκε, αν θα συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Απάντησε ότι προτιμά να ξαναπάει σε εκλογές, αλλά δεν συνεργάζεται με τα άκρα.  

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο συνεργάζεται με τα άκρα, αλλά παίρνει τα άκρα στις τάξεις της.

Μετά την πλήρη μνημονιακή στροφή της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα αυτό εγκαταλείπει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και προκειμένου να διατηρήσει σημαντικό ρόλο μέσα στο πολιτικό σύστημα, συγκεντρώνει στις τάξεις του Νέοφιλελεύθερους, Νεοταξικούς, Ακροδεξιούς κ.λ.π. Η πλήρης μνημονιακή στροφή και η πλήρης υποταγή στα συμφέροντα του καθεστώτος, αναγκάζει πλέον, τα πιο λαϊκά φιλελεύθερα στρώματα που στήριξαν το κόμμα αυτό, να αναζητήσουν τώρα άλλη πιο Κεντρώα, πιο Δημοκρατική  και πιο φιλολαϊκή στέγη.   

Το φαινόμενο Ντε Λαρούα, ήρθε τώρα και στην Ελλάδα.
 
Top