- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ ΕΝΩ "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ!!!


-ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ" ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ κ. ΤΖΑΝΗ...


- ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!!!

 Η χωματερή της Δραπετσώνας είναι παλιά,  δημιουργήθηκε πριν μήνες. Οι φωτογραφίες δίπλα είναι από την  περιοχή δίπλα στο γήπεδο της Δραπετσώνας. Δημοσιεύτηκαν η πρώτη την Κυριακή 5/02/12 από την εφημερίδα Realnews (εδώ) με πολύ σκληρό ρεπορτάζ για την περιοχή μας και η δεύτερη πολλούς μήνες πριν στο  BlogΚερατσίνι-Δραπετσώνα.
Όταν είχαν δημοσιευτεί οι φωτογραφίες, ακολούθησε και ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Αναγέννηση" (εδώ) για τη χωματερή δίπλα στο γήπεδο. Υπήρξαν τότε και διαβεβαιώσεις ότι η νέα Δημοτική Αρχή αν και κληρονόμησε τη χωματερή θα την κλείσει και θα αποκαταστήσει το τοπίο!
Πέρασε καιρός και ήρθε το ρεπορτάζ της εφημερίδας για να δείξει ότι όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι,  η περιοχή βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, ακόμα και τα containers έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου (σκουριά),  αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα που συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στην περιοχή! 


Η Δημοτική Αρχή αντέδρασε αμήχανα με τις δηλώσεις στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί έργα αποκατάστασης στις περισσότερες προβληματικές περιοχές και ότι ο χώρος της χωματερής θα αποκατασταθεί μέσα στο 2012.  ...περιμένουμε!
Κάτι ακόμα, οι κάτοικοι της Δραπετσώνας δίκαια αισθάνονται αδικημένοι. Διαπιστώνουν μέρα με τη μέρα, εκτός από το Δημαρχείο που έχασαν λόγω της συνένωσης των Δήμων, ότι η Δραπετσώνα αντιμετωπίζεται ως μια γειτονιά του νέου Δήμου και  βιώνει όλο και περισσότερο την εγκατάλειψη που τόσα χρόνια βιώνουν και άλλες περιοχές του Κερατσινίου, όπως η γειτονική περιοχή της Χαραυγής... Το απογοητευτικό βέβαια από αυτή την ιστορία είναι ότι και οι ίδιοι, λίγο πολύ έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα, αν κρίνουμε από τις χλιαρές "επώνυμες" αντιδράσεις μέχρι στιγμής, για ένα τόσο σημαντικό θέμα...

Παρακάτω ανακοίνωση της Δημ. Κίνησης "Αναγέννηση" για το ίδιο θέμα: Πότε θα κλείσει η παράνομη χωματερή στη Δραπετσώνα! Θα μαζέψετε τα σκουπίδια επιτέλους κ. Τζανή;


"Τελευταία πληθαίνουν οι καταγγελίες των συμπολιτών μας για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τον καθαρισμό των πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων στο σύνολο του Δήμου μας. Δυστυχώς η κατάσταση της αποκομιδής των σκουπιδιών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αυτή η τραγική εικόνα επηρεάζει την καθημερινότητα μας και αν συνεχιστεί θα επηρεάσει και την υγεία μας.

Την προηγούμενη Κυριακή μεγάλη εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ασχολήθηκε με την περιοχή μας και αποκάλυψε μεταξύ των άλλων και την παράνομη χωματερή που υπάρχει δίπλα στο γήπεδο της Δραπετσώνας επισημαίνοντας ότι υπάρχει και κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Για την ίδια παράνομη χωματερή είχε καταγγείλει η παράταξη μας, πριν από 7 μήνες τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και είχε ζητήσει την άμεση αποκατάσταση της περιοχής. Δυστυχώς τότε η Δημοτική Αρχή, αντιμετώπισε το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα και περιορίστηκε σε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή ποτέ δεν ασχολήθηκε με επιμέλεια και επιμονή με το θέμα. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Οι αστείες δικαιολογίες του Δημάρχου στην εφημερίδα δεν ακυρώνουν την υποχρέωση του Δήμου να καθαρίζει, αλλά και να ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία που του αναλογεί. 

Καλούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή να ασχοληθεί επιτέλους με την πόλη και προβλήματα της. Οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη και έχουν απαίτηση τα χρήματα αυτά να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες καθαριότητας.

Πρέπει η διοίκηση να αφήσει τα μισόλογα και να ενημερώσει εάν έχει κάποιο σχέδιο, εάν μπορεί να αντεπεξέλθει! 
Φτάνουν πια τα πειράματα και οι αυτοσχεδιασμοί, φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι δημόσιες σχέσεις. Τα προβλήματα είναι εδώ, διογκώνονται και απαιτούν άμεσες λύσεις!"
 
Top