Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο υπουργός μεταφορών κ.λ.π. κ. Βορίδης, σε Ραδιοφωνική εκπομπή των Τάκη Τρακουσέλλη και Τάκη Πουρναράκη στο Ράδιο 9, απέκλεισε ρητά και "τσεκουράτα" το ενδεχόμενο να θέσει θέμα προς τις εταιρίες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων για μείωση των διοδίων. Ο ίδιος τόνισε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει ένα σοβαρό επίπεδο διαλόγου...
με τις εταιρίες και προφανώς (λέμε εμείς) μέσα στον σοβαρό αυτό διάλογο δεν περιέχεται και η μείωση των διοδίων, η οποία μείωση θα ελάφρυνε λίγο τις ήδη πανάκριβες μετακινήσεις των πολιτών.

Απεναντίας ο κ. Βορίδης, σύμφωνα πάντα με την ανωτέρω εφημερίδα, διευκρίνισε πως οι εταιρίες απαιτούν μεγάλα ποσά από το Δημόσιο επειδή έχουν υποστεί μεγάλες οικονομικές ζημίες (όπως υποστηρίζουν), εξαιτίας καθυστερήσεων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, από απαλλοτριώσεις, κλπ, ζητήματα που πρέπει αρχικά να λυθούν, για να προχωρήσει ο διάλογος. Παράλληλα το Υπουργείο προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ προς τις εταιρίες, ώστε να «ξεκολλήσουν» τα έργα.

Σε ότι δε αφορά τα διόδια (λέμε εμείς), ο αγώνας του κιήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (τώρα με τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση) δικαιώνεται….
 
Top