Ασυνείδητοι "σκότωσαν" το μωρό τους
Σοκ και αποτροπιασμός! Νεογέννητο κοριτσάκι, ηλικίας μόλις λίγων ωρών, βρέθηκε νεκρό κάτω από ένα δέντρο, και οι διωκτικές αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το αγγελούδι και το οδήγησαν στον θάνατο πριν καλά-καλά ανοίξει τα ματάκια του.
Ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί δεν άντεξαν και λύγισαν όταν αντίκρισαν το άψυχο και παγωμένο κορμάκι του. Το μωρό ήταν γυμνό και ο ομφάλιος λώρος μαρτυρούσε ότι είχε προλάβει να ζήσει μόνο λίγες ώρες.
Το περιστατικό, που δεν το χωράει ανθρώπινος νους, διαδραματίστηκε στην Κύπρο και αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν ένας περαστικός εντόπισε το βρέφος κάτω από μια ελιά στην οδό Αραδίππου στη Λάρνακα και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε τη σορό του βρέφους. Τόσο ο ίδιος όσο και ένας παιδίατρος που κλήθηκε διαπίστωσαν ότι το κοριτσάκι, βάρους τριών κιλών, είχε γεννηθεί ζωντανό και είχε τοποθετηθεί στο σημείο λίγες ώρες πριν βρεθεί.
Δεν έφερε εξωτερικά τραύματα που να μαρτυρούν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, ενώ δίπλα του δεν βρέθηκαν ούτε τα ρούχα του. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αμέσως μετά τη γέννησή του η μητέρα του ή κάποιο κοντινό της πρόσωπο το μετέφερε και το άφησε κάτω από την ελιά, ενώ πήρε μαζί του ακόμη και την πετσέτα που το είχε τυλίξει, ώστε να μην αφήσει κανένα στοιχείο.
«Φαίνεται ότι το βρέφος είχε γεννηθεί αρτιμελέστατο και καλά στην υγεία του. Θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο το βρέφος έχει αποβιώσει στη συγκεκριμένη τοποθεσία ή στο σημείο που έχει γεννηθεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Κύπρου, υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου.
Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει σήμερα η νεκροτομή που θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
Οι διωκτικές αρχές, αμέσως μετά την ανακάλυψη του πτώματος, ξεκίνησαν έρευνες σε όλα τα νοσοκομεία, τις κλινικές και τα φαρμακεία προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί η μητέρα του βρέφους, ενώ σε δηλώσεις του σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για το συγκεκριμένο αδίκημα να επικοινωνήσει με την αστυνομία Λάρνακας ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό. Οπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για «νεογέννητο κοριτσάκι, λευκού χρώματος, το οποίο είχε γεννηθεί λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρό».
 
Top